200 g cuscus, 4 oua, 4 cepe, 1 dovlecel, 3 rosii, 3 linguri suc de lamâie, 5 linguri ulei de masline, o legatura marar, o legatura patrunjel, 2-3 frunze menta, 2 fire de busuioc, sare, piper.
Puneti cuscusul intr-o salatiera. Acoperiti-l cu apa rece si scurgeti imediat. Adaugati si grisul in salatiera si amestecati cu furculita. Stropiti-l cu sucul de lamâie si 4 linguri ulei de masline. Puneti rosiile si dovlecelul taiat cubulete, ceapa tocata marunt si verdeata maruntita. Presarati sare si piper dupa gust, acoperiti cu o folie de plastic si bagati la frigider timp de 4 ore. Bateti ouale intr-un bol cu sare si piper. Incalziti o jumatate de lingura de ulei intr-o tigaie mica. Coaceti jumatate din compozitie pe ambele parti. Coaceti si a doua omleta din restul compozitiei. Lasati sa se raceasca, apoi taiati cubulete omletele. In momentul servirii, verificati asezonarea grisului, incorporati omleta si presarati totul cu busuioc.
Prajitura cu piersici si ciocolata
170 g faina, 40 g amidon de porumb, 100 g ciocolata amaruie, 200 g unt, 125 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 30 g cacao, 4 oua, praf de copt, 4 piersici mari, sare, 50 g ciocolata amaruie (pentru decor).
Se pune untul moale in vasul mixerului, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea si se mixeaza, la viteza medie, pâna se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga ouale, unul câte unul. Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa sa se raceasca. Atentie, ciocolata trebuie sa fie inca lichida. Apoi se adauga in crema de unt si se mixeaza in continuare, la viteza medie. Se amesteca faina, amidonul, praful de copt, cacaua si se cerne apoi direct in aluatul prajiturii. Doua piersici se taie in cubulete mici si celelalte doua se taie in feliute potrivite. Cubuletele se pun in aluat, iar feliile de piersica se folosesc pentru a orna prajitura. Aluatul se toarna intr-o forma tapetata cu unt si faina si se orneaza cu feliile de piersica oprite. Se coace prajitura, aproximativ 30 de minute la foc potrivit. Când este gata se lasa sa se raceasca, apoi o putem pudra cu zahar farin sau cu 50 g ciocolata amaruie topita.
Comentarii