1 bulb fenicul, 1/2 avocado, 50 g mozzarella, 30 g bacon, lamaie, piper, sare, ulei, otet balsamic.
Feniculul se taie in doua pe verticala si apoi in feliute subtiri. Se toaca avocado marunt, se amesteca fara a se zdrobi. Se taie si mozzarella, iar baconul se caleste putin intr-o tigaie. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se potriveste de sare, piper si otet balsamic.
Limonada de pepene rosu
1 pepene rosu, 2 lamai, 100 ml apa, 100 g zahar, cateva frunze de menta.
Se pun apa si zaharul intr-un ibric la foc mic pentru cateva minute, fara sa clocoteasca, ci doar sa se topeasca zaharul. Se lasa sa se racoreasca. Pepenele se curata de coaja si seminte, se taie cuburi si se paseaza cu un blender. Sucul rezultat se trece prin sita, eliminand pulpa ramasa. O jumatate de lamaie se taie feliute, iar restul se stoarce. In sucul de pepene se pun siropul, zeama de lamaie, bucatile de lamaie si frunzele de menta. Se lasa limonada la frigider pentru cateva ore si se consuma.
Comentarii