200 g sunca de curcan sau parizer de pasare, 1 conopida, 1-2 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina mijlocie, 1 mar, 2 castraveciori murati, 2 oua, 1 lingurita de mustar, 1 gogosar, suc de lamâie. Mezelul se taie cubulete. Morcovul, patrunjelul se fierb. Telina si marul se dau pe razatoarea cu gauri mari. Dupa ce s-au racit morcovul si patrunjelul se taie cubulete. Conopida se fierbe si apoi se desface in buchetele mici. Intr-un castron se amesteca totul cu sare, piper, suc de lamâie. Se adauga castraveciorii taiati cubulete si gogosarul taiat feliuta. Pentru maioneza: 1 galbenus fiert si 1 galbenus crud se freaca impreuna cu uleiul si o lingura mustar, putin câte putin, pâna obtinem o maioneza consistenta. Se amesteca 3/4 maioneza cu carnea si legumele, adaugam mustar, sare, piper si suc de lamâie dupa gust. Se aranjeaza in salatiera amestecate bine. Deasupra se acopera cu un strat de maioneza si se garniseste cu feliute de albus de ou fiert in apa cu sare sau albusul fiert se da pe razatoare peste maioneza. Se orneaza cu castravete, morcov, gogosar etc.
Comentarii