100 g mezeluri de pasare, 100 g morcovi, 2-3 foi de salata verde, 2-3 ridichi de luna, 2 rosii mici, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 lingura patrunjel tocat, 1lingurita suc de lamâie sau otet de mere sau amestec, 1 lingura cu ulei de floarea soarelui, 1 praf de sare, 1 praf de boia.Se taie mezelul în suvite subtiri sau cubulete. Se spala morcovii, se rad de coaja, se spala ridichile, rosiile, ardeiul de la care se scot semintele si cotorul. Se spala foile de salata, se lasa la scurs. Morcovul si ridichile se rad pe razatoarea cu gauri mici, rosiile se taie rondele. Se amesteca sucul de lamâie cu sare, verdeata, boia. Sosul astfel obtinut se toarna peste salata asortata si stropita cu ulei, se lasa 20 minute deoparte. Aranjati foile de salata verde pe un platou. Puneti salata peste frunze si presarati-o cu patrunjel verde. Aceste salate se pot servi la masa de seara.
Comentarii