100 g carne de vitel sau cas de carne (de la mezeluri) ardei mici grasi, 50 g urda sau brânza de vaci, 1 ou, 4 fire de codite de ceapa verde, 1 lingura cu ulei, 1 lingurita cu patrunjel verde, 1/4 litru apa, 1 praf de sare, 1 praf de boia, 1 lingura cu marar tocat fin. Se amesteca într-un vas carnea tocata, sau mezelul (cas de carne) tocat, oul, brânza, patrunjelul tocat fin, coditele de ceapa taiate marunt. Se pune sare, boia sau piper (cine doreste). Se amesteca totul bine si se da deoparte. Se taie capacelele de la ardei, se curata de cotor si seminte. Se umplu ardeii cu compozitia de carne, se asaza capacelele la loc. Se pun într-o cratita, se toarna uleiul si apa, si se lasa la foc moale, la înabusit 5-8 minute. Se mai adauga apa putin câte putin, se fierb 10-15 minute înabusit. Serviti fara sos sau cu o lingura de sana în amestec cu smântâna. Presarati patrunjel taiat fin. Se serveste la prânz ca felul doi.
Comentarii