400 g sunca de pui, 200 g boabe de struguri albi si negri, 2 pere, 200 g branza de capra, 100 g fistic, 1 salata creata rosie.
Sosul: 4 linguri ulei, 2 linguri otet de mere, 4 linguri nectar de pere, sare, piper alb.
Boabele de struguri se spala, se taie in doua, se scot samburii si boabele se pun intr-o salatiera. Perele se spala, se curata de coaja, se taie in patru, se scoat samburii si apoi se taie felii subtiri, care se adauga in salatiera. Salata rosie se spala bine si se scurge pe un servet. Apoi se rupe in bucati mici, care se adauga in salatiera împreuna cu sunca de pui, taiata si ea fasii lungi. Se bate cu un tel uleiul, otetul de mere, nectarul de pere, sarea si piperul alb, dupa care se stropeste salata cu sosul astfel obtinut. Se lasa 15 minute, ca sa se patrunda, dupa care se serveste. Deasupra se presara fistic curatat si zdrobit usor si cuburi mici din branza de capra.
Comentarii