2 salate verzi, 2 morcovi potriviti, 2 fire telina, o ceapa, 400 g piept de pasare, 6 linguri ulei, 3 linguri otet, sare, patrunjel tocat si 2 linguri nuca macinata.
Salata, spalata si scursa de apa, se pune intr-un bol, apoi morcovul, telina si ceapa se toaca marunt si se asaza peste salata. Nuca se coace si se adauga in bol. Fileurile de pui se prajesc in 3 linguri cu ulei, se pipereaza si se dau deoparte. Zeama de la prajit se stinge cu doua linguri apa, apoi adaugam otetul, sarea si piperul. Acest sos se toarna peste salata, dupa care se taie carnea si se asaza deasupra. La final, se orneaza cu patrunjel verde.
Tarta cu capsune
3 oua, 300 g zahar, 300 g smantana, 300 g faina, 1 praf de copt, 1 pachet zahar vanilat, 1 kg capsune.
Se bat ouale cu zaharul, se adauga smantana, vanilia, praful de copt si faina. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina, apoi se pune compozitia peste care se adauga 1 kg de capsune curatate, spalate si scurse bine. Se coace la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute. Dupa ce s-a copt, se pudreaza cu zahar farin.
Comentarii