Aluatul: 50 g drojdie, 1 ou, 1 pahar lapte, ? lingura zahar, ? lingurita sare, ? pahar unt topit, ulei, faina cat cuprinde.Umplutura: 1 pahar orez , 2 pahare lapte, 1 pahar apa, 3 linguri unt, 3 oua fierte tari, 500 g salau, piper negru, sare.
Se face plamadeala din drojdie cu 2-3 linguri lapte caldut si putina faina. Cand a crescut, se framanta cu oul, zaharul, sarea, faina si grasimea un aluat potrivit de moale. Cat timp se odihneste aluatul, se pune la fiert, la foc mic, orezul cu laptele, apa si sarea. Cand orezul ramane aproape fara zeama, se adauga piperul si untul si se lasa sa se raceasca. Salaul se curata inlaturand absolut toate oasele, se taie fasii, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pana cand a crescut coca si orezul s-a racit. Aluatul se imparte in doua parti egale, din care se fac doua foi de grosimea degetului. Prima foaie se asaza pe fundul unei forme pentru copt unse, ridicand putin marginile aluatului. Se asterne un strat uniform de orez netezindu-l cu lingura, peste el ouale rascoapte taiate rondele, iar peste oua fasiile de salau. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se pune peste forma un servet si se lasa sa creasca putin. Apoi se unge cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste. Se serveste cald.
Comentarii