500-600 g pulpa de porc sau 6 cotlete fara os, ulei, sare, piper. Pentru sos: 1 morcov, ½ telina, ½ ardei gras, 2 rosii, 1 ceapa mica, 1 pahar cu vin, 2 linguri unt, cimbru. Se prepara la inceput sosul punând toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Când sunt fierte se paseaza si pireul obtinut se pune din nou la fiert cu vinul, putina apa, sarea, untul si cimbrul. Când sosul a scazut destul se lasa deoparte. Snitelele se bat usor, se presara cu sare si se rumenesc putin in ulei. Apoi se asaza intr-o tava, se pun la cuptor si se stropesc din când in când cu vin. Când snitele sunt aproape gata, se adauga sosul, se mai lasa la cuptor 15-20 minute apoi se asaza pe un platou cu frunze de salata. Se serveste cu pireu de cartofi sau cartofi cu unt.
Comentarii