«Ce zice „strada” – zicem si noi»
– Impreuna cu dl. Nae Lazarescu, formati un cuplu foarte iubit de publicul larg.
«Ce zice „strada” – zicem si noi»
– Impreuna cu dl. Nae Lazarescu, formati un cuplu foarte iubit de publicul larg. Oare si politicienii va iubesc la fel de mult?
– Despre „iubit” nu stiu ce sa spun, dar de zâmbit, stiu ca zâmbesc si ei. Noi „urzicam” si pe unii, si pe altii, impartiali, ca tot românul.
– Poate umorul contribui la „miscarea” tranzitiei?
– Cel putin o indulceste…
– Ati jucat si roluri de drama?
– La Institut am jucat toata gama de roluri. Când am terminat, in ’81, am venit direct la „Revista”, remarcat de Nae Lazarescu. Am infruntat multe greutati, a trebuit s-o iau de la capat, aici este o alta lume. – Constantin Tanase – sufletul „Revistei” românesti, pentru care aveti un adevarat cult – ar fi mai virulent fata de ceea ce se petrece acum?
– Nu cred, si noi suntem „rai”. Chiar ne intreaba unii daca n-am patit nimic… Vedeti, ce spunea el in 1936-37 se potriveste de minune si acum, dovada succesul avut de cupletul „Ce-o sa fie, ce-o sa fie?”, care ii apartine lui Tanase. N-avem nevoie, inca, de body-guard.
– De ce spectacolul de revista atrage atât de mult?
– „Revista” e un ziar vorbit, ce zice „strada” – zicem si noi, in felul nostru specific, descretind fruntile. – Deci sunteti recunoscator politicienilor pentru atâta „materie prima” oferita?
– E bine ca avem „materie prima”, dar parca as prefera sa fie din ce in ce mai putina.
– Si dincolo de scena sunteti un generator de buna dispozitie?
– Depinde. In general devin un om normal, asa cum m-a invatat profesorul meu, Dem Radulescu. Fiecare isi face meseria la serviciu.
– Ce faceti in timpul liber?
– Sunt al familiei, ma preocupa gospodaria, sunt multe de facut la tara.
– Va mai preocupa filmul?
– Am jucat in 39 de filme, dar dupa ’89 merge mai greu. Impresariatul la noi nu prea e pus la punct. Cu primul prilej va vom oferi o surpriza placuta, un lung metraj.
– Stiu ca recent ati avut o premiera grandioasa…
– Da, este vorba de un spectacol-mamut, o montare de zile mari, implinindu-se 80 de ani de „Revista” româneasca. Spectacolul se numeste „Revista in frac”, iar regia ii apartine vesnic tânarului Bitu Falticineanu, pe texte de Dan Mihaescu si Nae Lazarescu.
– Spuneti-mi, de ce acum, la finele discutiei noastre, ma simt mai relaxat?
– Nu stiu, poate emit eu niste unde paranormale ale bunei dispozitii… Cu paranormalul nu-i de glumit, asa cum scrieti in revista „Magazin”, pe care o citesc de peste 20 de ani.
O noapte petrecuta la muzeu
Pentru prima data în istoria sa, National Gallery din Londra ofera un...
Comentarii