1 kg de cartofi, 200 g iaurt, 4 fileuri somon, o lingura unt, 1/2 lingurita boia iute, o legatura patrunjel tocat, 5 linguri lapte, sare, piper, 4 rosii la gratar.
Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb intr-o oala cu apa si sare. Fileurile de somon se ung cu 4 linguri iaurt si se condimenteaza cu sare si piper. Pestele se frige pe gratar. Se scurg cartofii, se adauga iaurtul ramas, untul, boiaua, laptele si patrunjelul tocat. Ingredientele se amesteca pana obtinem o crema. Piureul se serveste cu pestele si se poate stropi cu sosul pe care-l lasa la prajit.
Prajitura cu fructe
10 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri faina, 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 1 kg fructe (caise, visine, cirese, prune), coaja de lamaie.
Se bat ouale spuma cu zahar, se adauga galbenusurile, apa si uleiul, iar la urma, faina si coaja de lamaie. Compozitia se pune in tava tapetata cu ulei si faina, iar deasupra asezam fructele, apoi se coace la foc potrivit. Cand este gata, pudram cu zahar vanilat.
Comentarii