2 rosii, 1 gogosar mare, 1 ardei kapia, 2-3 ardei foarte iuti, o lingura ulei de masline, 200 g iaurt degresat, sare, piper.
Rosiile se taie felii, gogosarul si ardeii se taie cubulete. Se amesteca uleiul cu sare si piper. La servire se adauga iaurtul. Se serveste ca aperitiv.
Piersici in aluat
10 piersici, o lingura zahar, cateva picaturi de rom, 2 linguri unt.
Se aleg piersici frumoase, nu prea coapte. Se scot samburii. Se taie fiecare fruct in doua. Se pun intr-un castron si se presara putin zahar pudra. Se stropesc cu cateva picaturi de rom. Se dau la rece 1-2 ore. Se prepara un aluat pentru clatite, se scurg piersicile de zeama, se dau prin aluat si se prajesc la foc potrivit, pana capata culoare frumoasa. Se servesc cu zahar farin sau cu un sirop de fructe.
Comentarii