1 kg peste, 400 g spaghete, un praf de ghimbir, un praf de boia iute, 2 linguri otet, ulei de masline, 2 linguri sos de soia, o lingura zahar, 1 catel de usturoi, 2 linguri arahide tocate, 50 ml vin alb, sare, piper, coriandru verde.
Pestele se curata, se spala, se taie bucati. Se prepara marinata: usturoiul se zdrobeste si se omogenizeaza cu soia, boiaua, ghimbirul, 3 linguri cu ulei de masline, otetul, zaharul. Se adauga pestele, se amesteca. Se da la rece o jumatate ora. Se fierb spaghetele, se scurg. Se scot bucatile de peste, se scurge de marinata si se prajesc in ulei. Se scoate pestele si in uleiul ramas se prajesc alunele. Spaghetele se amesteca impreuna cu marinata, vinul si alunele. Se presara coriandru proaspat tocat.
Trufe cu cacao
500 g biscuiti, 400 g nuci, 100 g cacao, 4 oua, 500 g zahar pudra, 200 g unt, 10 g cafea solubila, 50 ml coniac, 500 g visine din visinata.
Cacaua, cafeaua solubila, ouale si zaharul se amesteca bine cu 150 ml apa si se pun pe foc sa se ingroase, amestecându-se tot timpul. Dupa ce este gata, se ia de pe foc, se adauga untul, nucile macinate, biscuitii sfarâmati si se amesteca bine. La sfârsit se adauga coniacul. Se pune compozitia la rece, si, dupa ce s-a intarit, se formeaza trufele de marimea unei nuci, in care se pune câte o visina din visinata in fiecare si se pudreaza cu cacao. Se pastreaza la rece pâna la servire.
Comentarii