400 g cârnaciori afumati, 150 g faina, 300 ml lapte, sare, piper, 4 oua, 100 g cascaval ras.
Cârnaciorii se taie in bucatele mici si se prajesc usor. Separat, din lapte, faina si 50 g cascaval se face un sos alb. Când sosul s-a racit se adauga cârnaciorii, piperul si sarea, dupa gust. Se incorporeaza galbenusurile pe rând, iar la urma albusurile batute spuma. Se unge o forma, se presara cu faina si se toarna compozitia. Se da la cuptor. Când s-a rumenit se scoate si se serveste cald cu cascaval ras.
Prajitura cu brânza
Blat: 140 g unt, 140 g faina, 2 oua, 2 linguri smântâna, o lingura zahar, putina sare.
Umplutura: 500 g brânza de vaci, 6 linguri smântâna, 6 linguri zahar, 6 oua, zahar vanilat.
Ingredientele de mai sus se amesteca, se framânta bine si se lasa o jumatate ora în repaus. Pe urma se întinde o foaie de marimea tavii si se coace pe jumatate. Umplutura se prepara din brânza de vaci trecuta prin sita amestecata cu smântâna, zaharul si galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se amesteca usor cu brânza. Crema se intinde peste prajitura coapta pe jumatate si se introduce din nou la cuptor pâna la coacerea finala. Se pudreaza cu zahar vanilat.
Comentarii