3 litri apa, 3 gulii, 300 g cartofi, 1/2 lingura unt, o lingura faina, 1 galbenus, 2 linguri smantana, sare.
Se curata guliile si cartofii, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa fiarba bine. Se caleste in unt lingura de faina si se stinge cu zeama din oala, amestecandu-se incet cu supa. Cand legumele sunt bine fierte, se paseaza si se lasa supa sa mai dea cateva clocote. La final se adauga si lingura de smantana batuta bine cu galbenusul.
Saratele
150 g unt, 150 g faina, 150 g cartofi fierti, sare, o lingurita mac.
Se face un aluat din unt, faina, cartofii fierti dati prin masina de tocat, mac si sare. Se framanta un aluat potrivit de tare, se intinde o foaie groasa de o jumatate de cm, se taie fasii, se asaza pe tava presarata cu faina si se coc la foc potrivit.
Comentarii