3 litri apa, 1/2 lingura unt topit, 500 g morcov, o ceapa, 4 cartofi mari, 1/2 lingurita zahar, sare, unt proaspat, cat o nuca.
Supa de morcovi, la fel ca toate supele de zarzavat, se poate pregati, în lipsa de zeama de carne, cu apa în care au fiert alte zarzavaturi. Se poate face si numai cu apa. Se taie morcovii în felii subtiri si se înabusa într-o cratita cu untul si cu ceapa taiata, de asemenea, în felii subtiri. Cand morcovul a început sa se inmoaie, se pun sarea, zaharul, cateva frunze de patrunjel, cartofii curatati si taiati felii si se toarna atat lichid încat sa fie acoperit bine. Se lasa sa fiarba cu capac trei sferturi de ora pana la o ora, la foc mic. Se trece zarzavatul prin sita, se adauga din zeama cat trebuie si se lasa sa mai dea cateva clocote. In supa luata de pe foc se pune o bucata de unt proaspat, cat o nuca. Se serveste cu bucatele de paine prajite în unt.
Comentarii