= 1 morcov, 1 patrunjel, ½ telina, 1 praz, o ceapa, ½ varza mica, 150 g mazare, o salata mica, 1/2 lingura unt, o lingurita zahar, sare, 2 litri zeama de carne.
Se taie fin, ca taiteii, tot zarzavatul. Se amesteca totul cu mana dupa ce s-a adaugat un praf de sare si zaharul. Se pun intr-o cratita cu o jumatate lingura cu unt si se inabusa la foc potrivit. Se amesteca bine cu o lingura, ca sa nu se arda, insa incet, sa nu se sfarame. Separat se fierbe varza taiata fin. Cand zarzavatul a inceput sa se inmoaie, se toarna deasupra zeama de supa, astfel incat sa fie bine acoperit. Se adauga varza fiarta si scursa, putina mazare boabe verde si cateva frunze de salata verde. Cand totul este bine fiert, se adauga restul de supa, se lasa sa dea impreuna un clocot si se serveste.
Crema de cafea
4 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri cafea, o lingura rom, 3 foi gelatina, 2 linguri apa, 250 g frisca.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac ca o spuma. Se adauga doua linguri cu esenta de cafea, o lingura cu rom si gelatina inmuiata cu doua linguri de apa fierbinte. Se pune totul pe aburi, amestecand mereu, pana se incalzeste. Se bat cele patru albusuri spuma, se amesteca impreuna cu crema de mai sus, la care se adauga 250 g frisca batuta. Se toarna compozitia intr-o forma udata cu apa si se da la frigider. Dupa ce s-a rasturnat, se decoreaza cu frisca.
Comentarii