1 morcov, 1 patrunjel (radacina), 1 ardei gras, 1 gogosar, o ceapa, o legatura de patrunjel, 2 rosii, 2 linguri cu orez, 10 pastai de fasole, o foaie de varza, o telina mica, 100 g cascaval, 1 ou, smantana, unt sau ulei.
Se curata legumele, se spala; morcovul, patrunjelul si telina se dau prin razatoare. Intr-o oala de 2-3 litri se pune ulei, se lasa sa se infierbante, se adauga zarzavatul ras sa se inmoaie la foc mic. Ceapa se toaca, ardeiul gras si gogosarul se taie cubulete si se adauga peste zarzavatul din oala. Se pune apa si cand incepe sa fiarba adaugam si frunza de varza intreaga. Rosiile oparite se curata de pielita si se taie marunt. Se pune orezul spalat si se lasa sa fiarba. Cand toate sunt bine fierte, se scoate frunza de varza, se pune patrunjelul tocat, se mai lasa sa dea un clocot si se da deoparte. Cand se serveste, se bate un ou cu smantana si cascaval ras.
Comentarii