O conserva de porumb, 2 rosii, o ceapa, 500 ml supa de legume, piper, sare, ulei, crutoane.
Jumatate din cantitatea de porumb se face piure. Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste cateva minute impreuna cu rosiile oparite bucatele. Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de porumb boabe, supa de legume si piureul de porumb. Se lasa sa dea un clocot, se potriveste gustul de sare si piper. Se serveste cu crutoane prajite in unt.
Tiramisu cu crema de branza
1 blat tort de cacao, 3 linguri cafea solubila, 2 oua, 100 g zahar, 2 cutii 200 g crema de branza, 200 g frisca lichida, 50 g cacao, 200 ml apa calda.
Se dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul timp de 10 minute cu mixerul. Se adauga crema de branza, frisca si se mai amesteca inca 10 minute cu mixerul. Se taie blatul in doua. Se insiropeaza partea de jos cu jumatate de cafea si cealalta jumatate cu restul de lichid. Se acopera partea de jos a blatului cu jumatate din crema, se suprapune cealalta parte a blatului si se acopera cu restul de crema. Pe deasupra se cerne cacao, folosind o sita mica. Se tine la frigider cel putin 4-5 ore inainte de a fi servit.
Comentarii