1 kg piept de vaca, o ceapa mica, o punga de spanac congelat, o lingurita faina, ulei, smântâna, o lingura unt, 2 oua, usturoi, sare, 2-3 felii pâine.
Pieptul se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza des, cât este necesar si se fierbe in continuare. Se adauga ceapa taiata marunt si se mai fierbe pâna ce carnea de pe oase este moale. Spanacul se caleste in ulei sau unt, se adauga faina si usturoiul zdrobit, se subtiaza cu câteva linguri de supa. Se toarna peste spanac supa strecurata. Se curata oasele de carnea care se taie cubulete si se pun in supa. Galbenusurile se amesteca bine cu smântâna, se subtiaza cu supa si se lasa sa mai dea un clocot. Feliile de pâine se taie cubulete, se stropesc cu unt topit si se rumenesc in cuptor.
Crema de lamâie
2 lamâi, 200 g zahar, 2 galbenusuri, 4 linguri faina, 10 linguri apa, sare.
Se amesteca faina cu zaharul si un pahar cu apa si se pune la fiert, la foc mic, amestecând mereu. Când s-a ingrosat, se da deoparte, se adauga sucul de lamâie si galbenusurile care au fost frecate cu sare. Se pune crema in cupe si se da la gheata.
Comentarii