500 g carne de vaca, 1 farfurie de ciuperci (1 kg), 1,500 l apa fiarta, 300 g zarzavat de supa, sare, franzela, 1 ceapa, 300 g faina, sare, lapte. Se spala carnea, se sareaza si se fierbe cu zarzavatul de supa. Se adauga ciupercile taiate marunt, se lasa sa fiarba in zeama 10-15 minute. Intre timp se pregatesc: cuburi mici de franzela mai veche, ceapa tocata se prajeste, faina, sare si putin lapte. Se face un aluat potrivit din care se formeaza galustele. Se fierb acoperit 25-30 minute in apa cu sare. Dupa ce au fiert suficient, se scot din apa. Carnea se taie felii subtiri, se asaza intr-o cratita, se toarna peste ele ciupercile (dupa ce s-au indepartat zarzavaturile). Se mai adauga galustele. Acest fel de mâncare este ieftin, hranitor si gustos. Daca dorim ca mâncarea sa fie si mai gustoasa, ca un sote de zarzavat, renuntam la supa. In acest caz pentru fierberea carnii se folosesc numai 0,500 l apa. In rest se procedeaza ca mai sus. Galustele fierte se rup in doua cu o furculita si se picura deasupra unt topit. Galustele pot fi servite separat ca garnitura.
Comentarii