Aceasta supa de legume milaneza se prepara cu zarzavat de supa, sunca, cârnati, orez, macaroane si cu verdeturi, dintre care busuioc, care este foarte raspândit ca adaos la mâncarurile din nordul Italiei. Zarzavatul de supa curatat si spalat, se asaza cu apa la foc potrivit. Când este bine fiert, se strecoara supa.
În supa strecurata se pune orezul ales si spalat si macaroanele rupte în bucati mici. Se lasa pe foc pâna când totul este aproape fiert. Într-un vas se pun doua-trei linguri de grasime (ulei, unt, sau margarina), si când s-a încins, se adauga cârnatii si sunca taiate în bucatele mici. Se calesc putin pe foc, apoi se pun în supa si se asaza din nou pe foc. Dupa câteva clocote, se adauga verdeturile – patrunjel, marar, busuioc – tocate marunt, se acopera oala si se retrage de pe foc. Supa se serveste presarata pe deasupra cu parmezan sau brânza trecuta prin razatoare.
Comentarii