600 g carne vitel, 3 cartofi, 150 g mazare, 200 g ciuperci, o ceapa, 2 catei de usturoi, 150 ml vin rosu, 3 linguri ulei, 2 foi dafin, 100 g faina, sare, piper.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, se pun intr-un vas cu apa rece. Carnea se taie cuburi care se trec prin faina avand grija sa in-departam excesul. Intr-o tigaie incapatoare punem ceapa tocata la calit in ulei, lasand 2 minute si apoi punem carnea. Dupa ce aceasta si-a schimbat culoarea, turnam vinul, foile de dafin si sare, lasand la fiert 10 minute, dupa care adaugam cartofii si usturoiul continuand fierberea. Ciupercile proaspete taiate cuburi mici se pun intr-o tigaie tinandu-le pe foc aproximativ 10 minute pana se evapora apa pe care si-o lasa. Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga mazarea si ciupercile lasandu-le pe foc 15 minute. Potrivim de sare, piper si servim.
Galuste cu dovleac
800 g dovleac, 150 g faina, 60 g unt, un ou, nucsoara, sare, piper, 200 g bacon, 100 g menta proaspata.
Dovleacul se taie, se curata de coaja si se pune intr-o tava la cuptor. Se presara cu sare si se acopera cu folie si lasand la copt aproximativ o ora. Dupa ce s-a racit, scoatem pulpa coapta si o transformam in piure. Peste piure se pun faina, untul, sarea, pi-perul si nucsoara, oul, amestecand bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Din aluatul pus pe masa se rup mici cilindri care se fierb intai in apa cu sare. Se scurg si apoi se pun cu bacon taiat fasii la cuptor, pentru 40 de minute. Dupa ce s-au rumenit frumos, se scot si se servesc cu menta proaspata.
Comentarii