5 oua, 100 g zahar vanilat, o lingura faina, o lingura pesmet, 100 g nuci macinate.
Crema: 400 g nuci, 200 ml lapte, 100 g zahar, o lingura rom, 2 galbenusuri, un praf de sare, putin zahar vanilat.
Se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat pana se obtine un fel de crema. Se adauga faina, pesmetul, nucile macinate si la urma albusurile batute spuma. Se unge o forma de tort cu unt. Se toarna compozitia, se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ o ora. Crema se pregateste oparind nucile macinate cu laptele îndulcit cu zahar. Se amesteca adaugand putin rom si cand s-a mai racorit, doua galbenusuri. Se freaca bine pana devine spu-moasa. Dupa ce blatul s-a racit, se taie în doua, se stropesc amandoua jumatatile cu un sirop cu rom sau cu lichior si se umple cu crema de nuci, apoi se glaseaza.
Comentarii