1 kg ciuperci, o ceapa, 25 g unt proaspat, o lingurita faina, 1 paharel vin, o lingura bulion, 2 linguri pesmet, patrunjel verde, sare, piper.
Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rup piciorusele, se spala si se scurg. Se asaza toate palariile într-o forma rezistenta la foc, stropindu-le cu putin unt. Se dau la cuptor pana încep sa se inmoaie. Se toaca marunt picioarele împreuna cu ciupercile mici si cu o ceapa. Se pun la foc cu o lingura de unt. Cand s-au calit, se presara faina, se adauga vinul si zeama de carne sau apa. Se lasa sa fiarba. Se mai adauga bulion, sare, piper si pesmet. Se tin pe foc pana ce pasta este suficient de legata. Se adauga patrunjel verde tocat. Se pune cate o lingurita de umplutura în fiecare ciuperca, netezind deasupra cu un cutit. Se presara pesmet fin, se dau un sfert de ora la cuptor. Înainte de a servi, se pune peste fiecare ciuperca o bucatica mica de unt proaspat.
Comentarii