Sunt necesare: 8 oua, 1/2 l lapte, 2 cani cu zahar, 4 linguri gelatina, 4 linguri de faina, vanilie, cacao, rom, frisca. Se dizolva gelatina într-un pahar cu apa rece, amestecând din când în când. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca împreuna cu zaharul, se adauga faina, laptele, gelatina. Se continua, la foc mic, pâna ce crema este suficient fiarta. Se lasa apoi sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu o cana de zahar. Se amesteca usor cele doua compozitii, apoi se împart în doua cantitati egale. Într-una dintre compozitii se adauga zahar vanilat si coaja rasa de portocala, iar în cealalta, cacao si rom. Compozitia alba se toarna într-o forma, pe un celofan ud, iar cealalta, în alta forma, de aceeasi dimensiune. Când s-au racit, "discurile" se suprapun, iar între ele se pot pune piscoturi sau felii de portocala sau mandarina. Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa.
Comentarii