1 kg urzici, 300 g orez, 2 cepe verzi, ulei, sare, piper, 4 catei usturoi.
Se curata urzicile si se spala foarte bine. Intr-o oala se pune apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga urzicile si se lasa sa fiarba bine. Cand sunt gata se scurg de zeama si se lasa sa se raceasca. (Se opreste zeama separat.) Se paseaza bine urzicile cu blenderul, dupa care se calesc in putin ulei cu ceapa taiata. Intr-o cratita se pun 2 cani cu zeama in care au fiert urzicile, se adauga orezul spalat si scurs de apa, se lasa sa fiarba la foc mic. Cand a fiert orezul, se pun urzicile, usturoiul pisat si se potriveste de sare si piper.
Tarta cu pere si banane
3 galbenusuri, 60 ml apa calduta, 100 g zahar, o lingurita praf de copt, 7 linguri faina, un praf de sare, o lingura cafea macinata, 4 linguri nuca de cocos, 1 plic budinca cu gust de frisca, 4 linguri zahar, 500 ml lapte, 3 pere, o banana, 1 plic jeleu rosu.
Galbenusurile se mixeaza cu apa timp de 2 minute. Se adauga zaharul si se mai mixeaza 5 minute. Se pune faina amestecata cu praful de copt, cafeaua, nuca de cocos, sare si se amesteca usor. Se obtine un aluat de consistenta unei spume aerate si pufoase. Compozitia se toarna in tava unsa si se da la cuptor pana se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca. Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic, iar cand blatul s-a racit se pune crema usor calduta. Se asaza perele curatate si taiate felii, apoi si banana feliata. Se pregateste si plicul cu jeleu rosu, apoi se lasa sa se raceasca, putin dupa care se adauga peste fructe. Inainte de a servi tarta se tine la frigider minim 2 ore.
Comentarii