• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 20 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 20 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Urzici cu orez

Urzici cu orez

24 martie 2016
in Retete culinare
A A

 1 kg urzici, 300 g orez, 2 cepe verzi, ulei, sare, piper, 4 catei usturoi.

 Se curata urzicile si se spala foarte bine. Intr-o oala se pune apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga urzicile si se lasa sa fiarba bine. Cand sunt gata se scurg de zeama si se lasa sa se raceasca. (Se opreste zeama separat.) Se paseaza bine urzicile cu blenderul, dupa care se calesc in putin ulei cu ceapa taiata. Intr-o cratita se pun 2 cani cu zeama in care au fiert urzicile, se adauga orezul spalat si scurs de apa, se lasa sa fiarba la foc mic. Cand a fiert orezul, se pun urzicile, usturoiul pisat si se potriveste de sare si piper.

Tarta cu pere si banane

 3 galbenusuri, 60 ml apa calduta, 100 g zahar, o lingurita praf de copt, 7 linguri faina, un praf de sare, o lingura cafea macinata, 4 linguri nuca de cocos, 1 plic budinca cu gust de frisca, 4 linguri zahar, 500 ml lapte, 3 pere, o banana, 1 plic jeleu rosu.

 Galbenusurile se mixeaza cu apa timp de 2 minute. Se adauga zaharul si se mai mixeaza 5 minute. Se pune faina amestecata cu praful de copt, cafeaua, nuca de cocos, sare si se amesteca usor.  Se obtine un aluat de consistenta unei spume aerate si pufoase. Compozitia se toarna in tava unsa si se da la cuptor pana se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca. Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic, iar cand blatul s-a racit se pune crema usor calduta. Se asaza perele curatate si taiate felii, apoi si banana feliata. Se pregateste si plicul cu jeleu rosu, apoi se lasa sa se raceasca, putin dupa care se adauga peste fructe. Inainte de a servi tarta se tine la frigider minim 2 ore.

ShareTweet
Articolul precedent

Atotincapatoarea „gradina” cu mistici

Urmatorul Articol

Secretele frantuzoaicelor

Articole Similare

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Urmatorul Articol

Secretele frantuzoaicelor

Paradoxul lui Fermi si „Marele Filtru”

Submarine si spioni nazisti

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

13 noiembrie 1002 – Masacrul din ziua Sfântului Brice

18 noiembrie 2025

13 noiembrie 1002 a devenit o zi întunecata în istoria Angliei medievale,...

Citeste mai departe
Blitz

Când rolurile devin o eticheta: actori care au definit un singur gen

18 noiembrie 2025

Într-o lume cinematografica obsedata de versatilitate, exista actori care si-au construit maretia...

Citeste mai departe
Blitz

Cetatea Alba Carolina

18 noiembrie 2025

În urma cu 310 ani, în 4 noiembrie 1715, a fost pusa...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Stop cardiac sau atac de cord?

18 noiembrie 2025

Relativ frecvent între cele doua probleme de sanatate mentionate se pune semnul...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii rapide

18 noiembrie 2025

Ideal ar fi ca îngrijirea cotidiana sa confere tenului dumneavoastra hidratare suficienta,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 17-23 noiembrie 2025

18 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta saptamâna relatiile cu prietenii si cu partenerii sunt...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.