O varza mijlocie, 750 g carne macra, o ceapa, 4 linguri untura, o ceasca smantana, sare, piper.
Carnea data prin masina se caleste in untura, cu putina ceapa. Se toaca potrivit de marunt varza, se opareste cu apa clocotita cu sare, se scurge foarte bine. Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rand de varza, unul de carne, o lingura de smantana si se continua alternand varza, came si smantana. Ultimul rand trebuie sa fie de smantana. Se potriveste de sare si piper. Se da la cuptor.
Chec cu rahat
2 oua, 280 g faina, 200 g zahar, 150 ml ulei, 150 ml lapte, 1/2 lingurita bicarbonat, 4-5 bucati rahat, ½ pahar nuci amestecate cu stafide, coaja de portocale din dulceata, unt pentru uns forma.
Se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste bine. Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul si faina, iar la sfarsit nuca si stafidele. Se unge forma cu unt si se presara faina. Se toarna o parte din compozitie, se asaza bucatile de rahat, se toarna restul de compozitie. Se coace o ora, la foc potrivit.
Comentarii