2 vinete, 15 masline, 1 pahar ulei, 2-3 cepe mari, 2 rosii, o legatura patrunjel, o legatura marar, o lingura rasa faina, suc de rosii.
Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei fierbinte. Maslinele se spala si se dau in clocot. Intr-o cratita se pun un rand de vinete, un rand de rosii taiate felii, se adauga masline, faina dizolvata in putina apa rece, verdeata tocata marunt. Se repeta randurile, pana se termina vinetele. Peste ele se toarna suc de rosii. Se da cratita la cuptor.
Sarlota cu nuci
250 g biscuiti, 170 g unt, 170 g zahar, 100 g nuci curatate.
Crema: 1 pahar lapte, 2 galbenusuri, 3 linguri de zahar, o lingurita plina cu nescafe.
Garnitura: 200 g frisca.
Se taie fin nucile. Se freaca untul spuma si se amesteca bine cu zaharul si nucile taiate. Se prepara crema amestecand galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele cald, turnand putin cate putin, fara a inceta frecarea. Se pune la foc moale pentru a se ingrosa putin, evitand fierberea si amestecand continuu. Se ia de pe foc si se adauga nescafe-ul. Cand s-a racorit, se amesteca cu preparatul de nuci. Se imbraca o forma cu hartie, se tapeteaza cu biscuiti si, in mijloc, se toarna crema de mai sus. Se acopera cu un strat de biscuiti si se da la rece. Se rastoarna si se garniseste cu frisca in momentul servirii.
Comentarii