5 vinete, 2 cepe, 2 ardei grasi, 5 rosii, usturoi, o legatura patrunjel, sare, piper, ulei de masline.
Se spala bine toate legumele, apoi curatam vinetele de coaja, avand grija sa lasam o parte curatata si una nu. Dupa aceea, le taiem rondele si le prajim intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Dupa ce s-au patruns putin, le lasam la scurs pe un prosop absorbant de bucatarie. Intr-un vas asezam un rand de rondele de vinete iar in mijlocul fiecareia punem cate un catel de usturoi. Separat, calim ceapa si ardeiul tocate marunt, dam rosiile pe razatoare, le adaugam peste acestea si le tinem pe foc pana se face un sos. Peste rondelele de vinete punem o parte din sos, iar daca mai raman rondele, mai punem un rand peste care mai adaugam usturoi si sos de rosii, pana cand acestea se termina. Lasam mancarea la cuptor pana cand se rumeneste. Se presara patrunjel tocat fin.
Budinca de visine
4 cornuri, 4 pahare lapte, o lingura unt, 4 linguri zahar, 2 oua, 500 g visine, coaja de lamaie.
Turnam laptele intr-un bol si punem feliile de corn la inmuiat. Untul se freaca bine cu o lingura cu zahar si cu galbenusurile, apoi se amesteca crema cu cornurile inmuiate bine si stoarse, coaja rasa de lamaie, albusurile batute spuma tare, cu restul de zahar si visinele spalate si curatate de samburi. Este de preferat ca fructele sa stea cateva minute la scurs. Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace pe baie de aburi la cuptor.
Comentarii