5-6 vinete cu coaja rosie, mujdei, otet diluat si fiert (1 pahar cu otet si 3 pahare cu apa), 2 frunze de dafin, boabe de piper, conservant, sare.
Se spala vinetele, se curata de coaja, se taie felii groase de 2-3 degete, se sareaza fiecare felie, se asaza una peste alta, se preseaza cu un fund de lemn, cu o greutate deasupra. Se lasa astfel la scurs o jumatate de ora. Apoi se sterg cu un servet si se prajesc putin pe ambele parti, in ulei. Dupa ce s-au prajit toate vinetele, se amesteca impreuna cu mujdeiul de usturoi. Se asaza in borcan una peste alta. Se pune un vârf de cutit de conservant. Se toarna peste ele otetul fiert cu mirodenii si racit. Se leaga borcanele cu celofan. Se fierb in baia de apa 10-15 minute. Se scot, se sterg si se asaza in camara. Sunt delicioase la aperitiv.
Comentarii