2 kg fasole verde tânara si proaspata, 2 litri de apa, 4 linguri de sare, 1/2 pachet conservant, marar uscat sau seminte de marar.
Se curata fasolea, se spala, se rupe si se lasa sa se scurga de apa intr-o sita. Se fierbe saramura cu mararul. Se pune fasolea in saramura sa dea un clocot. Se scoate fasolea cu lingura cu gauri si se pune intr-un vas. Dupa ce s-a racit, se asaza in borcane de 800 g sau 1 litru. Se toarna peste ele saramura in care am fiert fasolea. Saramura trebuie sa acopere fasolea cu doua degete si borcanele sa ramâna goale cu doua degete. Se pune la fiecare borcan câte un vârf de cutit de conservant. Se acopera borcanele cu celofan dublu, udat, se leaga cu sfoara subtire udata, lunga, ca sa infasoare gâtul borcanelor de câteva ori. Se invelesc borcanele in ziare duble si se asaza intr-un vas, se toarna apa in vas. Se acopera cu o cârpa de bucatarie uda si se pun sa fiarba in baia de apa 1/2 ora, la foc domol.
Comentarii