6 vinete potrivite, 500 g carne macra, o ceapa, o lingura unt, 1 ou, sare, piper.
Pentru sos: o lingura unt, o ceapa, o lingura faina, o ceasca cu apa, o lingura bulion.
Se aleg vinetele mai mici, cam de aceeasi marime, se taie cozile si se oparesc cinci minute intr-o oala cu apa clocotita. Se scot, se racoresc cu apa rece, apoi se tin 15 minute sub o greutate, ca apa sa iasa din ele. Dupa ce s-au scurs, se scobesc. Se da carnea prin masina, se prajeste in unt cu putina ceapa, se adauga sare, piper si un ou. Se umplu vinetele. Se face un sos dintr-o lingura de unt, o ceapa taiata marunt si faina. Se adauga apa, putin bulion si miezul scos din vinete. Dupa ce a fiert, se strecoara prin sita. Se toarna peste vinetele asezate in cratita. Se lasa sa fiarba inabusit. Inainte de a servi, se dau o jumatate de ora la cuptor.
Comentarii