• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 20 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 20 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Salata de legume cu sos de kefir

Salata de legume cu sos de kefir

8 ianuarie 2024
in Femina Club, Retete culinare
A A

250 g fasole verde, 250 ml supa de legume, zeama de la o lamâie, 250 g varza, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert, sare de mare.

Pentru sos: 250 g kefir, o ceapa, zeama de la o lamâie, o legatura cozi de ceapa verde, o legatura patrunjel, tarhon verde.

Se pune pe foc supa de legume cu zeama de lamâie si se fierbe în ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se amesteca bine cu sare, se opareste cu 1/2 ceasca de supa de legume fierbinte si se framânta cu mâna pâna ce se înmoaie. Telina taiata betisoare se pune în zeama în care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba încet câteva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie în 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se asaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamâie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se asaza lânga legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamâie, se încorporeaza verdeata tocata, se potriveste de sare, piper si se toarna peste legume.

 

Trigoane cu brânza

300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt topit.

Se încinge cuptorul bine. Se pune telemeaua într-un castron, se sfarâma cu furculita, se adauga cascavalul ras, oul batut si se amesteca bine. Se omogenizeaza untul topit cu uleiul, se unge o foaie de placinta si se împatureste în trei, pe lung. Pe coltul aluatului împaturit se pune o lingura cu brânza si se acopera cu celalalt colt, formându-se un triunghi. Se continua asa pâna la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rând, si celelalte foi, pâna ce se termina amestecul de brânza. Se asaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la cuptor si se coc 20 de minute, pâna ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de brânza se pot încorpora – dupa gust – patrunjel, marar, busuioc etc. –, iar înainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 8-14 ianuarie 2024

Urmatorul Articol

Postura atragatoare

Articole Similare

Femina Club

Vitaminele tenului

18 august 2025

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Ingrijiri speciale

11 august 2025

Genele, cu lungimea, curbura si frumusetea lor amplifica aspectul deosebit al chipului....

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Pericolul nocturn al tenului stralucitor

11 august 2025

Daca va imaginati ca tendinta de a mânca noaptea se concretizeaza adesea...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Urmatorul Articol

Postura atragatoare

Onicomicoza, o boala putin cunoscuta

„Arme care au faurit România” – periplu prin istoria militara

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

14 august 1688 – S-a nascut „Regele Sergent”

18 august 2025

Frederic Wilhelm I a fost rege al Prusiei între 1713 si 1740...

Citeste mai departe
Blitz

„Cacealmaua”: 7 Oscaruri pentru o… escrocherie memorabila!

18 august 2025

În anul 1973, într-o perioada în care cinematografia americana era în plina...

Citeste mai departe
Blitz

România Agfacolor. 1940-1948

18 august 2025

Expozitia exterioara de fotografie „România Agfacolor. 1940-1948”, dedicata începuturilor fotografiei color în...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Ceaiul si inima

18 august 2025

Majoritatea consumatorilor de ceai au convingerea ca acesta le aduce doar beneficii,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 18-24 august 2025

18 august 2025

BERBEC 21.03-20.04: Nivelul dumneavoastra de energie va fi ridicat si veti simti...

Citeste mai departe
Istorii

„Miserere mei, Deus”, o capodopera furata cu… urechea!

18 august 2025

Într-o epoca în care muzica sacra era învaluita în mister si restrictii,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.