• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 14 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 14 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Salata de legume cu sos de kefir

Salata de legume cu sos de kefir

8 ianuarie 2024
in Femina Club, Retete culinare
A A

250 g fasole verde, 250 ml supa de legume, zeama de la o lamâie, 250 g varza, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert, sare de mare.

Pentru sos: 250 g kefir, o ceapa, zeama de la o lamâie, o legatura cozi de ceapa verde, o legatura patrunjel, tarhon verde.

Se pune pe foc supa de legume cu zeama de lamâie si se fierbe în ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se amesteca bine cu sare, se opareste cu 1/2 ceasca de supa de legume fierbinte si se framânta cu mâna pâna ce se înmoaie. Telina taiata betisoare se pune în zeama în care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba încet câteva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie în 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se asaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamâie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se asaza lânga legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamâie, se încorporeaza verdeata tocata, se potriveste de sare, piper si se toarna peste legume.

 

Trigoane cu brânza

300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt topit.

Se încinge cuptorul bine. Se pune telemeaua într-un castron, se sfarâma cu furculita, se adauga cascavalul ras, oul batut si se amesteca bine. Se omogenizeaza untul topit cu uleiul, se unge o foaie de placinta si se împatureste în trei, pe lung. Pe coltul aluatului împaturit se pune o lingura cu brânza si se acopera cu celalalt colt, formându-se un triunghi. Se continua asa pâna la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rând, si celelalte foi, pâna ce se termina amestecul de brânza. Se asaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la cuptor si se coc 20 de minute, pâna ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de brânza se pot încorpora – dupa gust – patrunjel, marar, busuioc etc. –, iar înainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 8-14 ianuarie 2024

Urmatorul Articol

Postura atragatoare

Articole Similare

Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Recomandari utile

11 noiembrie 2025

Saptamâna trecuta am mentionat câteva uleiuri esentiale cu efecte benefice asupra pielii,...

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Urmatorul Articol

Postura atragatoare

Onicomicoza, o boala putin cunoscuta

„Arme care au faurit România” – periplu prin istoria militara

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
Istorii

„Leaganul pisicii” sau miraculoasa salvare

11 noiembrie 2025

În noaptea de 18 spre 19 noiembrie 1421, o furtuna puternica a...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.