1 kg salau, 300 g smântâna, 150 g cascaval, o lingura faina, sare, 30 g unt.
Salaului curatat, spalat si fiert în apa cu sare i se scot oasele. Se pune într-o tava unsa cu unt si se presara cascaval ras deasupra, apoi se toarna smântâna amestecata cu o lingura cu faina. Se da la cuptor si când este gata se serveste fierbinte.
Budinca de mere
Pentru aluat: 200 g faina, 2 linguri ulei, 100 g unt, o lingura apa, sare.
Pentru umplutura: 4 me-re, 2 linguri fructe confiate, 100 g stafide, 150 g zahar, o lingurita rasa scortisoara, coaja rasa de la o lamâie, putina coaja rasa de portocala.
Din cantitatile pentru aluat se prepara o coca frageda din care se iau cam 2/3 si se întinde o foaie care se asaza în forma de budinca unsa cu unt. Foaia de aluat se înteapa cu o furculita din loc în loc, apoi deasupra se pun felii de mere (curatate de coaja si seminte), fructele confiate taiate marunt, stafidele, coaja de lamâie si portocala, scortisoara si zaharul. Marginile foii se întorc peste amestec si apoi se acopera totul cu a doua foaie, facuta din restul de aluat si întinsa doar cât este suprafata budincii. Se înteapa si aceasta cu furculita din loc în loc. Se coace la foc potrivit aproximativ 30-40 minute, pâna se rumeneste deasupra. Se taie dupa ce s-a racit.
Comentarii