80 g busuioc, 150 ml ulei de masline, 120 g brânza parmezan, usturoi, 40 g seminte de pin, sare.
Se spala busuiocul si se usuca, apoi se zdrobesc într-un mojar sau în blender. Se adauga celelalte ingrediente si se continua macinarea pâna la obtinerea unui amestec omogen. Se foloseste imediat pentru a evita oxidarea.
Biscuiti cu ciocolata
250 g unt, 100 g ciocolata, 5 oua, 300 g fulgi ciocolata amara, 300 g zahar, 150 g faina, 1 praf de sare.
Se pune untul pe baie de aburi sa se topeasca împreuna cu 100 g ciocolata si cu zaharul. Se amesteca bine si se lasa la racit, apoi se adauga în compozitie ouale, faina si fulgii de ciocolata. Se amesteca si se obtine un aluat moale din care se formeaza cu 2 lingurite gramajoare, pe care le asezam într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Se lasa un spatiu de 2 cm între ele, pentru ca îsi vor mari volumul. Se da tava la cuptorul încalzit, la foc mediu, timp de 35-40 minute.
Comentarii