2-3 castraveti, 150 g iaurt sau smântâna, o lingura ulei masline, o legatura marar, 3 catei usturoi, sare, piper.
Castravetii se curata de coaja, se taie cubulete, se presara putina sare si se pun la scurs într-o strecuratoare. Usturoiul se toaca marunt. Toate ingredientele se amesteca bine si se orneaza cu marar tocat marunt.
Rulada cu nuca
8 oua, 180 g zahar, 170 g nuca prajita si macinata, 3 linguri faina, 2-3 plicuri zahar vanilat, coaja de lamâie, gem sau crema.
Se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, nuca, faina si la final se amesteca usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul într-o tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt foaia, se rastoarna pe un servet curat si umed. Se unge foaia cu crema sau gem, la alegere. Se ruleaza si se glaseaza cu ciocolata topita, nuca de cocos sau nuci prajite si taiate marunt.
Comentarii