10 aripioare, ulei, sare, piper, praf de usturoi.
Se spala aripioarele, se îndeparteaza partea cea mica si se taie în doua. Se presara cu sare, piper si praf de usturoi. Se încinge ulei într-o tigaie înalta si se prajesc pâna se rumenesc, apoi se servesc calde.
Cornulete cu vanilie
90 g unt, 50 g zahar, o esenta vanilie, 1/2 lingurita esenta migdale, 110 g faina, 50 g migdale macinate, 1 galbenus, zahar pudra vanilat.
Se freaca untul cu zaharul, esenta de vanilie si de migdale pâna devine o compozitie spumoasa. Se adauga restul ingredientelor si se framânta pâna se obtine un aluat omogen caruia i se poate da usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mâna. Daca e cazul se mai adauga o lingura cu faina. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nu lipicios. Se pune aluatul într-o punga si se da la frigider 1-2 ore. Se taie aluatul în trei bucati, apoi cele 3 bucati în doua si tot asa pâna avem 24 bucatele de aluat. Se ia fiecare bucatica între palme si i se da forma de bastonas. Se asaza bastonasul usor îndoit pe o tava tapetata cu hârtie de copt. Se coc la foc potrivit pâna se rumenesc usor. Când sunt gata, se iau din tava si asa fierbinti se trec prin zahar vanilat.
Comentarii