• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 22 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 22 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Supa-crema de ciuperci

Supa-crema de ciuperci

1 aprilie 2024
in Femina Club, Retete culinare
A A

300 g ciuperci, 2 cepe, 2 morcovi, 2 pastârnaci, 50 g unt, 2 oua, o cana lapte, sare.

Se curata zarzavatul, se spala si se pune cu apa rece si sare la foc, iar când totul este foarte bine fiert, se strecoara. Intr-o tigaie se topeste untul si apoi se adauga ciupercile care au fost curatate, spalate si taiate cubulete. Se înabusa bine, apoi se adauga din zeama în care a fiert zarzavatul si se lasa mai departe pe foc pâna când ciupercile au fiert foarte bine. Toate legumele se dau prin blender si acest piure se toarna peste restul de zeama, dupa care se pun din nou pe foc. Dupa câteva minute se ia oala de pe foc, se adauga galbenusurile batute si amestecate cu laptele caldut. Se serveste la masa cu crochete de pâine prajita.

 

Placinta saseasca

800 ml lapte, 220 g gris, 2-3 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat.

Crema de brânza: 500 g brânza de vaci, 5 oua, 200 g zahar, 50 g faina, 50 g unt, 50 g pesmet, coaja rasa de la o lamâie, sare, 1 plic zahar vanilat.

Decor: dulceata de mure.

Se pune laptele la fiert, adaugând si 2-3 linguri de zahar si un plic zahar vanilat, apoi se toarna grisul în ploaie, amestecând pâna se îngroasa. Crema de brânza se prepara amestecând foarte bine brânza de vaci cu zaharul, coaja de lamâie, zahar vanilat, ouale si faina. Intr-un vas tapetat cu unt si pesmet, se toarna un prim strat de compozitie de gris (cam jumatate din cantitate), apoi crema de brânza si, la final, cel de-al doilea strat de gris. Se da placinta la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute. Placinta se serveste rece, pudrata cu zahar si cu topping de dulceata.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 1-7 aprilie 2024

Urmatorul Articol

Ten stralucitor

Articole Similare

Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Naturalete si stralucire

6 octombrie 2025

Mai ales acum, toamna, suntem ademenite de savoarea strugurilor. Dar daca vom...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Solutii valoroase

23 septembrie 2025

Plantele medicinale furnizeaza solutii valoroase si pentru întretinerea frumusetii tenului. Cele cu...

Urmatorul Articol

Ten stralucitor

Cu inima în palma

Enigma. Victoria decriptarii

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
Istorii

Asediul Spartei din anul 272 î.Hr.

15 octombrie 2025

Sparta, orasul razboinicilor fara ziduri, ramâne o emblema a curajului si disciplinei...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.