• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 18 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 18 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Supa-crema de ciuperci

Supa-crema de ciuperci

1 aprilie 2024
in Femina Club, Retete culinare
A A

300 g ciuperci, 2 cepe, 2 morcovi, 2 pastârnaci, 50 g unt, 2 oua, o cana lapte, sare.

Se curata zarzavatul, se spala si se pune cu apa rece si sare la foc, iar când totul este foarte bine fiert, se strecoara. Intr-o tigaie se topeste untul si apoi se adauga ciupercile care au fost curatate, spalate si taiate cubulete. Se înabusa bine, apoi se adauga din zeama în care a fiert zarzavatul si se lasa mai departe pe foc pâna când ciupercile au fiert foarte bine. Toate legumele se dau prin blender si acest piure se toarna peste restul de zeama, dupa care se pun din nou pe foc. Dupa câteva minute se ia oala de pe foc, se adauga galbenusurile batute si amestecate cu laptele caldut. Se serveste la masa cu crochete de pâine prajita.

 

Placinta saseasca

800 ml lapte, 220 g gris, 2-3 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat.

Crema de brânza: 500 g brânza de vaci, 5 oua, 200 g zahar, 50 g faina, 50 g unt, 50 g pesmet, coaja rasa de la o lamâie, sare, 1 plic zahar vanilat.

Decor: dulceata de mure.

Se pune laptele la fiert, adaugând si 2-3 linguri de zahar si un plic zahar vanilat, apoi se toarna grisul în ploaie, amestecând pâna se îngroasa. Crema de brânza se prepara amestecând foarte bine brânza de vaci cu zaharul, coaja de lamâie, zahar vanilat, ouale si faina. Intr-un vas tapetat cu unt si pesmet, se toarna un prim strat de compozitie de gris (cam jumatate din cantitate), apoi crema de brânza si, la final, cel de-al doilea strat de gris. Se da placinta la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute. Placinta se serveste rece, pudrata cu zahar si cu topping de dulceata.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 1-7 aprilie 2024

Urmatorul Articol

Ten stralucitor

Articole Similare

Femina Club

Vitaminele tenului

18 august 2025

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Ingrijiri speciale

11 august 2025

Genele, cu lungimea, curbura si frumusetea lor amplifica aspectul deosebit al chipului....

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Pericolul nocturn al tenului stralucitor

11 august 2025

Daca va imaginati ca tendinta de a mânca noaptea se concretizeaza adesea...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Urmatorul Articol

Ten stralucitor

Cu inima în palma

Enigma. Victoria decriptarii

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

14 august 1688 – S-a nascut „Regele Sergent”

18 august 2025

Frederic Wilhelm I a fost rege al Prusiei între 1713 si 1740...

Citeste mai departe
Blitz

„Cacealmaua”: 7 Oscaruri pentru o… escrocherie memorabila!

18 august 2025

În anul 1973, într-o perioada în care cinematografia americana era în plina...

Citeste mai departe
Blitz

România Agfacolor. 1940-1948

18 august 2025

Expozitia exterioara de fotografie „România Agfacolor. 1940-1948”, dedicata începuturilor fotografiei color în...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Ceaiul si inima

18 august 2025

Majoritatea consumatorilor de ceai au convingerea ca acesta le aduce doar beneficii,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 18-24 august 2025

18 august 2025

BERBEC 21.03-20.04: Nivelul dumneavoastra de energie va fi ridicat si veti simti...

Citeste mai departe
Istorii

„Miserere mei, Deus”, o capodopera furata cu… urechea!

18 august 2025

Într-o epoca în care muzica sacra era învaluita în mister si restrictii,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.