• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » “Drone” neidentificate deasupra unor distrugatoare

“Drone” neidentificate deasupra unor distrugatoare

14 iunie 2021
in Se petrec intre cer si pamant
A A

In contextul evenimentelor OZN pe care le-am redat pe aceasta pagina in ultimii trei ani si jumatate, s-au inmultit si rapoartele devenite publice privind intalnirile cu vehicule inexplicabile.

 O serie bizara de asemenea evenimente s-a desfasurat in iulie 2019, in jurul Insulelor Canalului din California. De-a lungul mai multor zile, grupuri de aeronave neidentificate, la care marina americana se refera pur si simplu ca „drone” sau „vehicule aeriene fara pilot (UAV)”, au urmarit ambarcatiunile US Navy, determinand o ancheta la nivel inalt.

 In timpul intalnirilor, derulate seara, au fost raportate pana la sase obiecte care roiau simultan in jurul navelor. „Dronele” au fost descrise ca zburand pentru perioade lungi, in conditii de vizibilitate redusa si efectuand manevre sfidatoare deasupra navelor de razboi ale Marinei, in apropierea unei zone sensibile de antrenament militar, aflat la mai putin de 100 de mile de Los Angeles. Ancheta care a urmat a utilizat date ale Marinei, Pazei de Coasta si Biroului Federal de Investigatii (FBI). Incidentele au determinat implicarea, inclusiv a sefului operatiunilor navale – varful lantului de comanda al Marinei.

 Primele detalii despre evenimente au devenit cunoscute dupa ce, anul trecut, regizorul de documentare Dave Beaty a dezvaluit o intalnire tensionata, care a culminat cu desfasurarea echipelor de informatii la bordul distruga-torului USS Kidd. Incepand cu 23 martie 2021, publicatia The War Zone a publicat o investigatie mai detaliata a cazului, efectuata de Adam Kehoe si Marc Cecotti, investigatie din care rezum mai jos informatiile esentiale.

 Cei doi autori au descoperit, prin solicitari repetate de documente, pe baza legii libertatii de informare (FOIA), ca si din sistemul de identificare automata de localizare a navelor (AIS), ca aceste evenimente au fost mult mai extinse decat se stia anterior.

Vehicule aeriene neidentificate

 Se pare ca incidentele au inceput in noaptea de 14 iulie 2019, in jurul orei 22.00, cand jurnalul de bord al distrugatorului USS Kidd mentioneaza prima observare a doua vehicule aeriene fara pilot (UAV). Fiecare nava poseda o echipa „de interpretare si exploatare fotografica”, numita „echipa SNOOPIE” (Ship Nautical Or Otherwise Photographic Interpretation and Exploitation team) insarcinata cu documentarea contactelor necunoscute si a unor evenimente sau obiecte de interes. O nava cum este USS Kidd, echipata cu sistemul radar computerizat Aegis, avand unii dintre cei mai sofisticati senzori din lume, pentru a urmari si ghida armamentul, dar marinarii SNOOPIE, posedand camere obisnuite, actioneaza ca un fel de echipa agila de observare si inregistrare a evenimentelor, prin metode video si foto traditionale.

 La mai putin de 10 minute de la prima observare, USS Kidd a informat distrugatorul USS Rafael Peralta despre situatie. Jurnalul de bord arata ca, in jurul orei 22.00, USS Rafael Peralta si-a activat propria echipa SNOOPIE. El arata, de asemenea, ca de la distrugatorul USS John Finn veneau rapoarte despre observari suplimentare. La scurt timp dupa observarea initiala, a fost vazuta si o lumina rosie intermitenta.

 Printre intrarile mai dramatice ale acestui incident, din jurnalele de bord, se numara si cea de la USS Rafael Peralta, care descrie o lumina alba care plana deasupra navei. Jurnalul reflecta faptul ca drona a reusit sa egaleze viteza distrugatorului care se deplasa cu 16 noduri, mentinand o pozitie fixa deasupra platformei de aterizare a elicopterului navei. Mai mult, drona realiza asta in conditii de vizibilitate redusa (mai putin de o mila marina) si noaptea. Intalnirea a durat peste 90 de minute – mult peste ceea ce pot sustine dronele disponibile in comert.

 Potrivit datelor AIS, in imediata apropiere a distrugatoarelor se aflau cateva nave civile, care, ulterior, au devenit si ele obiect al anchetei.

 Dronele au reaparut in noaptea a doua: 15 iulie 2019. Prima semnalare a facut-o USS Rafael Peralta, care si-a desfasurat echipa SNOOPIE la 20:39. La ora 21:00, si USS Kidd a vazut dronele si isi desfasurase propria echipa SNOOPIE. Dronele pareau sa urmareasca navele, chiar daca ele au continuat sa manevreze pe tot parcursul incidentelor. Pana la 21:20, jurnalul USS Kidd remarca pur si simplu „Mai multe UAV-uri in jurul navei” – cu cuvantul „deasupra” barat. 17 minute mai tarziu se activeaza sistemul de vizionare electro-optica, util probabil in incercarea de a intelege ce se intampla in jurul navei si, eventual, pentru a identifica dronele noaptea. Aproximativ in acelasi timp, jurnalele distrugatorului USS Russell descriu drone care cad din inalt si se misca apoi inainte si inapoi, la stanga si la dreapta. Intre timp, USS Rafael Peralta, care a inregistrat mai intai doua UAV-uri, apoi patru, a primit un apel radio de la o nava de croaziera din preajma, instiintandu-i ca dronele nu sunt ale lor si ca vad si ei pana la cinci sau sase drone, manevrand in apropiere.

 In ciuda duratei de aproape trei ore a evenimentului, niciuna dintre navele de razboi implicate nu pare sa fi putut identifica dronele.

 Asa cum era de asteptat pentru un astfel de set neobisnuit de intalniri, a fost lansata imediat o ancheta oficiala, implicand Serviciul de Investigatii Criminale Navale (NCIS), Garda de Coasta, FBI etc. Informatiile au ajuns si la comandantul flotei Pacificului si la seful operatiunilor navale (CNO) – varful ierarhiei marinei, care este si membru al sefilor de stat major.

 Se pare ca obiectivul initial al investigatiilor a fost nava Alguita. Dar s-a aflat ca, desi ea avea drone la bord, acestea aveau capacitati foarte limitate, fiind incapabile sa opereze la mai mult de cativa metri de nava. In plus, drona Phantom IV, existenta aici, este un quadcopter mic si are un timp de zbor maxim de 28 de minute. In plus, in a doua noapte, Alguita a fost semnificativ la vest de evenimente.

 Anchetatorii au incercat apoi sa excluda posibilitatea ca dronele sa fie operate chiar de Marina. Pana marti, saptamana urmatoare, un reprezentant al Facilitatii de control si supraveghere a zonei flotei (FACSFAC) cu sediul in San Diego a precizat ca UAV-urile militare erau operate de Marina doar in anumite zone limitate. In plus n-au existat zboruri cu drone pe 14 iulie.

 Documentele obtinute de cei doi investigatori arata ca in dupa-amiaza zilei de 23 iulie, anchetatorii militari inca se luptau cu stabilirea cauzelor incidentelor, iar dupa 25 iulie, pista de e-mail „devine rece”…

Intrebari dificile

 In mod remarcabil, incidentele cu drone s-au repetat, chiar in aceasta perioada, in primele ore ale zilei de 25 iulie si 30 iulie, deci exact in momentul in care anchetatorii incepeau sa examineze briefing-urile clasificate si aparent cautau inca sa identifice cauza din spatele incursiunilor din 14 si 15 iulie. Incidentul din 25 care a implicat USS Kidd a inceput in jurul orei 1:20 AM, echipa SNOOPIE fiind dezactivata in jurul orei 01:52. Incidentul din 30 iulie a fost mai lung, echipa fiind activata in jurul orei 02:15 si dezactivata doar la 03:27.

 Raman o serie de intrebari dificile. Nu este clar de ce ar opera cineva drone langa navele de razboi ale Marinei intr-un mod atat de sfidator. Dronele disponibile in comert nu sunt in mod obisnuit capabile sa zboare pe o durata atat de mare, pe distante mari, ori cu viteze de peste 45 de mile pe ora. Pe baza datelor colectate, disponibile in jurnalele de bord, se poate estima ca, in incidentul din 14 iulie, dronele au parcurs cel putin 100 de mile marine.

 In plus, dronele au reusit sa locali-zeze si sa se sincronizeze cu un distrugator care mergea cu 16 noduri, in conditii de vizibilitate mai mica de o mila marina. La fel de derutant, operatorii acestora trebuiau sa fi coordonat cel putin cinci pana la sase drone simultan.
 
 Intr-un alt articol, din 5 aprilie 2021, cei doi autori arata ca recent, la o masa rotunda cu reporteri, amiralul sef al operatiunilor navale Michael Gilday, ofiterul cu cea mai mare functie in marina americana, a fost intrebat despre incidentele bizare, din iulie 2019, cu „drone” care roiau in jurul distrugatoarelor americane in largul coastei din sudul Californiei. Jeff Schogol de la Task & Purpose voia sa stie daca Marina a identificat pozitiv vreuna dintre aeronavele implicate si Gilday a raspuns: „Nu. Sunt constient de aceste observatii si, dupa cum s-a raportat, au existat si alte observatii facute de aviatori, in aer si de catre alte nave, nu numai din Statele Unite, ci si din alte tari – si, bineinteles, si de alte componente din forta comuna americana”. „Aceste descoperiri au fost colectate si inca sunt in curs de analiza”, a adaugat Gilday. „Nu am nimic nou de raportat, dar avem un proces bine stabilit in fortele armate reunite pentru a colecta aceste date si pentru a le trimite intr-un depozit comun, in vederea analizei.”

DAN D. FARCAS

ShareTweet
Articolul precedent

Clatite aperitiv

Urmatorul Articol

Norocosul destin al orasului Kokura

Articole Similare

Paranormal

Organizatia Skywatcher

14 iulie 2025

Un articol al jurnalistului Christopher Sharp de la Liberation Times dezvaluia în...

Paranormal

Denuntatori luati în serios

7 iulie 2025

Daniel Sheehan este un jurist si activist de interes public, absolvent al...

Paranormal

Elizondo si Mellon la Congresul SUA

30 iunie 2025

Brandi Vincent este corespondenta publicatiei DefenseScoop la Pentagon. Într-un articol din 31...

Paranormal

Problema dronelor

23 iunie 2025

La sfârsitul anului 2024, locuitorii din New Jersey si din statele vecine...

Paranormal

Ziua Europeana UAP

16 iunie 2025

Mai nou, documentele oficiale, dar si media folosesc, în loc de OZN,...

Paranormal

Învatatii vor noi metode pentru a studia OZN-urile

9 iunie 2025

Scriam în numarul trecut ca treizeci si trei de renumiti universitari si...

Urmatorul Articol

Norocosul destin al orasului Kokura

Mosasaurus, ferocele stapan al oceanelor

Tema: “CUTITE”

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.