• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Clatite aperitiv

Clatite aperitiv

14 iunie 2021
in Retete culinare
A A

 Aluat: 1 ou, sare, 250 ml lapte, 100 g faina, 2 linguri ulei, 1/2 lingurita praf de copt.

 Umplutura: 250 g broccoli, 4 linguri smantana, o ceapa medie, 2 catei usturoi, o lingura unt, sare, piper, patrunjel verde.

 Se bate oul cu un praf generos de sare pentru 2-3 minute. Se adauga laptele si faina treptat, apoi se incorporeaza uleiul si praful de copt. Se prajesc clatitele intr-o tigaie antiaderenta cu cateva picaturi de ulei pana ce se rumenesc pe ambele parti. Se taie ceapa fin cu usturoiul si se calesc intr-o lingura de unt. Dupa 1-2 minute se adauga buchetelele de broccoli, se toarna 3-4 linguri cu apa si se asaza un capac peste. Se lasa legumele sa se patrunda bine la abur, timp de 7-8 minute. Legumele se zdrobesc ca pentru piure, apoi se adauga smantana, sarea, piperul si patrunjel tocat fin. Se umplu clatitele cu sosul de broccoli astfel obtinut si se servesc.

Placinta cu cirese

 Aluat: 300 g faina, o lingura praf de copt, o lingurita bicarbonat de sodiu, 120 g zahar, 120 g unt, esenta vanilie, 2 oua, sare.

 Umplutura:  200 g smantana, 150 g iaurt, 70 g zahar, esenta vanilie, 40 g amidon, 2 linguri zeama de lamaie.

 Stratul de fructe: 600 g cirese, 250 ml apa, 40 g amidon, scortisoara.

 Sosul se prepara combinand ciresele cu apa si putina scortisoara intr-o cratita care se pune la foc mediu, iar cand compozitia se incalzeste, se separa 2-3 linguri de zeama si se amesteca bine cu amidonul. Se pune amidonul dizolvat peste fructe si se amesteca pana ce se obtine un sos de fructe ingrosat. Cat se raceste sosul, se prepara blatul. Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, sare si bicarbonat. Se adauga untul cat mai rece, ouale si esenta de vanilie si se amesteca totul pana se obtine un aluat omogen. Se intinde cu mana 2/3 din aluat intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si se ridica aluatul pe peretii tavii. Peste restul de compozitie se pun inca 2 linguri de faina, se omogenizeaza si se farama aluatul cu o furculita pentru a obtine firimituri. Crema se prepara prin amestecarea iaurtului cu smantana, zeama de lamaie, esenta de vanilie, amidonul, ouale si zaharul. Peste blatul intins in tava se asaza sosul de cirese, deasupra se intinde crema de smantana, iar peste aceasta se presara firimiturile de aluat. Placinta se coace 45-50 de minute, la foc potrivit.

ShareTweet
Articolul precedent

Abdomen plat

Urmatorul Articol

“Drone” neidentificate deasupra unor distrugatoare

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

“Drone” neidentificate deasupra unor distrugatoare

Norocosul destin al orasului Kokura

Mosasaurus, ferocele stapan al oceanelor

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.