„Cerbul de Aur” vine în luna septembrie
Festivalul International „Cerbul de Aur”, editia 2002, se va desfasura, cu o probabilitate de 99 la suta, în perioada 4-7 septembrie, a confirmat prefectul Brasovului, Otilian Neagoe. Mutarea festivalului de la începutul lui iulie în septembrie a fost determinata de faptul ca bugetul pentru desfasurarea acestuia nu este definitivat.
„Cerbul de Aur” vine în luna septembrie
Festivalul International „Cerbul de Aur”, editia 2002, se va desfasura, cu o probabilitate de 99 la suta, în perioada 4-7 septembrie, a confirmat prefectul Brasovului, Otilian Neagoe. Mutarea festivalului de la începutul lui iulie în septembrie a fost determinata de faptul ca bugetul pentru desfasurarea acestuia nu este definitivat. Pe toata perioada de desfasurare a festivalului se vor organiza o serie de manifestari cum sunt Târgul Mestesugarilor, Târgul de Turism, precum si o parada a portului popular. De asemenea, în zilele premergatoare desfasurarii festivalului va avea loc o gala de muzica si dans studentesc, o seara de muzica sustinuta de Opera din Brasov si o seara de folclor care va deschide Festivalul International „Cerbul de Aur”.
Record în Retea: 1 miliard de accesari!
Site-ul oficial al Cupei Mondiale de fotbal (fifaworldcup.com) a depasit cifra de 1 miliard de accesari în cursul primelor doua saptamâni (31 mai-15 iunie) ale competitiei, un record absolut de audienta web pentru un eveniment sportiv. Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a precizat ca este satisfacuta de acest succes, un succes care confirma faptul ca a 7-a editie a CM de fotbal, organizata în asociere de Coreea de Sud si Japonia, este „prima Cupa Mondiala internet”. Precedentul record a apartinut site-urilor oficiale ale Jocurilor Olimpice de iarna de la Salt Lake City care, în luna februarie, au înre-gistrat 350 de milioane de accesari pe durata a doua saptamâni. Site-ul oficial al Cupei Mondiale este realizat în sapte limbi: engleza, japoneza, chineza, spaniola, germana, franceza si coreeana.
Oscar pentru inventatori
Se cunosc deja laureatii Salonului International al Inventiilor, Cercetarii si Transferului Tehnologic „Inventica 2002″, desfasurat, timp de patru zile, la Iasi. Marele Premiu al Salonului a revenit Centrului National de Medicina Preventiva din Chisinau, Republica Moldova, pentru produsul care poate lupta împotriva infectiilor virale de tipul hepatitelor B,C si D, precum si a celor de tipul herpesului. Prof.univ. Constantin Spânu, unul din cercetatorii care au contribuit la aceasta inventie, a declarat ca produsul „este rodul a peste 20 de ani de cercetari a mai multor colective stiintifice, având un principiu activ biologic, de tipul interferoanelor si imunomodulatoarelor, urmând a fi prezent în curând pe piata, la un pret de câteva zeci de ori mai mic decât al altor medicamente cu efecte similare”. Premiul „Oscar Inventica 2002″ acordat de catre cei care au vizitat salonul a revenit inventiei „Lumina din lumina”, reprezentate de o candela luminata de un led, alimentat de doi mici acumulatori solari, care poate functiona astfel timp de 35 de ani, construita de profesorul iesean Constantin Antohi, care a primit si un premiu pentru inventiile sale dedicate protectiei mediului.
Eroii, jefuiti
Un grup de autori necunoscuti au jefuit Monumentul Eroilor amplasat pe Muntele Magura din preajma orasului Târgu-Ocna. Actiunea nu a stralucit prin inventivitate, dar ea a produs pagube importante, de patrimoniu. Dupa ce au taiat gratiile unei ferestre, hotii au reusit sa intre în incinta cladirii si sa sustraga mai multe piese de muzeu precum Ordinul „Coroana României”, Ordinul „Steaua României”, „Crucea Comemorativa”, precum si medaliile „Virtutea Militara”, „Barbatie si Credinta”, toate distinctii acordate eroilor de la Oituz, uniforme de ofiteri, eghileti, epoleti, inventar militar provenind atât din timpul Razboiului de Independenta cât si din perioada 1916-1918, toate de mare valoare istorica, spun specialistii Muzeului de Istorie din Bacau. Muzeul a fost ridicat în memoria soldatilor români cazuti pentru apararea tarii în cel de-al doilea razboi mondial pe celebrul aliniament Marasti-Marasesti-Oituz, unde trupele germane au fost oprite în înaintarea lor înspre Rusia.
Medicamentul care regenereaza dintii
Cercetatorii japonezi propun o solutie pentru „cosmarul” zâmbetelor fara dinti, testând un...
Comentarii