Un termen de definitie foarte dur, aplicat ideii de hranire, scoate in evidenta efectul nociv, manifestat in timp, al unor compusi din produse alimentare consumate in mod curent si in cantitati considerabile. Alimentele antivitale (toxice) sunt cele care, in urma unei fotosinteze fortate si a unei hraniri si cresteri artificiale cu stimulenti chimici sau prin interventii radioactive sau noxice, au ajuns la stadiul de maturitate, imitand prin natura lor aparenta aceleasi sortimente, crescute in mod natural.
Lista neagra
Majoritatea bioterapeutilor sunt de parere ca in lista produselor toxice sau antivitale intra alimentele:
– care au fost supuse unei iradieri de natura radioactiva;
– de origine vegetala, hranite si crescute cu diversi stimulenti sintetici;
– de origine vegetala, recoltate de pe un teren unde au fost deversate deseuri ale unor produse toxice de natura chimica, industriala sau radioactiva;
– de origine vegetala, care sunt rezultatul unei mutatii genetice distructive;
– de origine vegetala, obtinute in urma recoltarii lor de pe terenuri (gradini, lanuri, parcele experimentale etc.) saracite in nutrienti naturali, in urma unor recoltari stereotipe, accidente de natura cosmica (caderi de meteoriti) ori cataclisme naturale sau artificiale, soluri vitrifiate prin coliziune cu fragmente meteorice, soluri parjolite cu napalm sau devitalizate din alte cauze (desigur, sunt situatii foarte rare, insa ele exista, din nefericire);
– plante sadite si recoltate in/din cimitire ori in preajma acestora, cavouri, crematorii, abatoare, temnite, foste locuri de executie, spitale pentru bolnavi de cancer, SIDA etc. (vorbim aici despre o incarcatura negativa din punct de vedere bioenergetic);
– plante crescute in sere cu lumina artificiala;
– de natura vegetala sau animala, care au fost sadite, crescute, recoltate, sacrificate, preparate si vandute de persoane incarcate cu energii negative (considerate in mod curent rele la suflet, dusmanoase, care fac rau in mod intentionat s.a.m.d.);
– animale (sau produse de origine animala) hranite cu produse vegetale antivitale de genul celor enumerate mai sus; ganditi-va doar la pasarile „industriale” din crescatorii, care traiesc sub lumina artificiala, nu se pot misca, se hranesc cu produse extrem de bogate in elemente de sinteza, in hormoni, stimulenti de crestere etc.
– medicamente extrase din (produse) vegetale sau animale ce se inscriu in lista celor antivitale si toxice, mentionate mai sus;
– bauturile de casa, cele obtinute in distilerii industriale sau de marime mijlocie, rezultate in urma fermentatiei naturale si a distilarii anumitor fructe care fac parte din categoria celor antivitale;
– sucurile, siropurile, pastele, jeleurile, gemurile, dulceturile, marmeladele, serbeturile, compoturile, fructele uscate sau afumate, preparate din cele incluse in categoria sus-amintita;
– medicamentele sau tonifiantele de esenta terapeutica sau de terapie naturala din produse animaliere obtinute prin iradieri cu orice fel de raze;
– algele, muschii, ciupercile sau alte forme de culturi obtinute in medii viciate, toxice sau radioactive.
Lanturi trofice, lanturi toxice
De o perioada de timp, si in tara noastra vin produse folosite in alimentatie, cum ar fi: carnurile si vegetalele conservate in diverse moduri, sucuri si sosuri, prafuri destinate prepararii unor mancaruri de genul ciorbelor si supelor, al deserturilor, semipreparate prin deshidratare, congelare sau impregnare cu diferite chimicale, produse ultra-fine de tipul celor numite „instant”, bauturi alcoolice care imita – doar la culoare si la gust – vodca, coniacul, whisky-ul, brandy-ul, lichiorul si chiar traditionalul vin, carnuri provenite de la animale crescute cu hrana noxica sau radioactiva, paste fainoase colorate astfel incat sa imite pastele de casa, medicamente pe baza noxica sau radioactiva, precum si oricare dintre produsele enumerate, tinute in depozite noxice sau radioactive.
Marea majoritate a oamenilor de stiinta cunosc faptul ca, in urma hranirii populatiei cu astfel de produse alimentare, se pot ivi imbolnaviri si chiar boli noi – evident, nefericite, dar si foarte dificil de depistat si, mai mult decat atat, greu de demonstrat cum stau lucrurile in realitate. Sunt situatii care afecteaza deopotriva viata oamenilor, a animalelor si a plantelor – cand animalele sunt hranite cu asa ceva sau cand resturile respective sunt aruncate pe terenuri cu culturi agricole.
Scenariul regasit in demonstratiile adeptilor modului de viata curat, natural, pare pentru multi nerealist, elucubrant chiar. Totusi, daca admitem fie si macar jumatate din ideile respective ca fiind corecte, avem in fata un tablou mai mult decat ingrijorator. Ceea ce nu vedem aievea sau nu simtim ca pe un soc puternic nu inseamna ca nu exista. Mai ales ca efectele unei alimentatii nesanatoase se constata in timp, indiferent ca numim alimentele incriminate ca fiind activitale, noxice, ori – mai simplu – legume fara gust, mezeluri foarte sarate s.a.m.d. Iata si cateva asemenea inlantuiri de cauze si efecte din sfera alimentatiei moderne, care se intind pe generatii intregi, pornind dintr-un moment nedefinit si argumentandu-se pe nevoia imperativa de hranire a miliarde si miliarde de oameni.
– Aliment fara viata – Individ afectat – Descendenti neviabili sau afectati nervos si glandular
– Aliment fara viata – Individ fara capacitate de procreere, dar atins de suferinte nervoase, psihice sau glandulare, ale cordului si circulatiei sangelui
– Aliment antivital – Individ alimentat antivital – Teren favorabil dezvoltarii cancerului, SIDA etc.
– Aliment antivital – Individ alimentat antivital – Descendenti neviabili
Din nefericire, acceptand ideea existentei unui asemenea mod de hranire nesanatos, dar oricum impus in mod automat consumatorilor, putem deduce doua consecinte sau cai de evolutie: – fie catre o populatie cu aura energetica bolnava, foarte dificil de reechilibrat; – fie catre indivizi, sa spunem, modificati ca fiinte, in urma adaptarii la noile conditii si modalitati de alimentatie. Daca vorbim despre optiuni, varianta optima este (inca) aceea a produselor cat mai curate, cat mai apropiate de starea lor naturala.
ADRIAN-NICOLAE POPESCU
Comentarii