• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 8 decembrie 2023
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 8 decembrie 2023
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Tratamente cu… deliciile toamnei

Tratamente cu… deliciile toamnei

29 noiembrie 2017
in Remedii naturale
A A

Parfumate si aromate, suculente si cu o textura foarte placuta atunci cand au ajuns la maturitate, perele fac parte din gama celor mai apropiate roade ale toamnelor de la noi. Totodata, si ele, la fel ca toate fructele comestibile, de altfel, insumeaza numeroase calitati ce le recomanda pentru consum regulat mai ridicat in cazul anumitor afectiuni, de obicei ca adjuvant in tratamente si proceduri de alte tipuri decat cele cu produse efectiv culese din natura.

 Cat despre compozitia lor, trebuie precizat ca perele contin apa in proportie de 80%, fibre, fier, vitaminele C, A, E, cele din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanti si minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru, mangan. Au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate si absorbite mult mai lent fata de alimentele cu un indice glicemic mediu sau mare. Pentru a beneficia de proprietatile acestor fructe delicioase se recomanda consumul cu tot cu coaja.

 Spuneam ca atat para in sine, cat si sucul obtinut din pere sunt adevarate medicamente naturale pentru organism. Foarte important – perele nu provoaca reactii alergice. Ele pot fi utile in tratarea inflamatiei mucoaselor, in tulburarile cronice, artrita si guta. De asemenea, sunt recomandate in prevenirea obezitatii, a diabetului si a bolilor coronariene. (Dintre toate fructele, perele au cel mai scazut indice glicemic, fapt pentru care sunt indicate persoanelor care sufera de diabet.) Cu un continut bogat de fibre, ele reduc nivelul colesterolului „rau”, micsorand astfel riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, iar datorita potasiului ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Mai mult decat atat, fiind o sursa de pectine si bioflavonoide, au un puternic efect antioxidant.

 Consumul acestor fructe stimuleaza formarea globulelor rosii si combate anemia. Perele contin acid hidroxicinamic care s-a dovedit ca ajuta la prevenirea cancerului de stomac si a celui pulmonar la femei.

 Un alt nutrient care se regaseste in compozitia lor, cuprul, ajuta la prevenirea cancerului de colon. Totodata, perele contin mult mai multe fibre fata de alte fructe, fapt pentru care ajuta la digestie, insa joaca si un rol important in mentinerea glicemiei in limite normale prin incetinirea absorbtiei carbohidratilor din intestin in sistemul circulator sangvin. De asemenea, perele sunt recomandate copiilor care sufera de reflux gastro-esofagian, deoarece ele nu afecteaza mucoasa stomacului. Au rolul si de a atenua constipatia datorita pectinei care este diuretica si poate avea un efect laxativ usor. Nu in ultimul rand, intre numeroasele beneficii ale consumului de pere se numara si efectul sedativ si calmant asupra sistemului nervos, in mod similar unui medicament de combatere a efectelor stresului.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Prince (prins) in posteritate

Urmatorul Articol

Alergiile si mostenirea genetica

Articole Similare

Remedii naturale

Biserica Sfantul Spiridon – Iasi

30 mai 2022

Monument de arhitectura, Biserica Sfantul Spiridon din Iasi a fost construita intre...

Remedii naturale

“Negrilica”, leacul lui Dioscoride

2 mai 2018

Celebrul medic grec Dioscoride, care era si farmacolog, si botanist, chirurg in...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

7 martie 2018

...aveti transpiratie urat mirositoare. Se amesteca, în parti egale, apa si otet...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

5 martie 2018

...va cade parul. Puneti 100 g de busuioc proaspat intr-un litru de...

Remedii naturale

Banana – fructul antistres

21 februarie 2018

Daca pana prin anii 90 bananele constituiau chiar un exotism alimentar in...

Remedii naturale

Bucataria si materiile prime naturale

14 februarie 2018

Asa cum industria farmaceutica de astazi isi datoreaza reusitele practicilor terapeutice traditionale,...

Urmatorul Articol

Alergiile si mostenirea genetica

Viata si moartea pasarii dodo

Apa si erotismul

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

30 noiembrie 1526 – A murit faimosul condotier italian Giovanni delle Bande Nere

4 decembrie 2023

Ludovico de Medici, cunoscut si sub numele de Giovanni delle Bande Nere,...

Citeste mai departe
Blitz

Sir Ridley Scott – cavalerul „fara teama si fara prihana”

4 decembrie 2023

Unul dintre cei mai respectati si prolifici cineasti din cinematografia moderna, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Artefacte expuse în Sala Unirii din Alba Iulia

4 decembrie 2023

Monede, fibule, instrumente chirurgicale, ace de cusut, ace de par, chei, echipamente...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Automedicatia, acceptare sau respingere

4 decembrie 2023

Automedicatia este definita ca administrarea fara reteta ori recomandare medicala personalizata a...

Citeste mai departe
Femina Club

6 masti naturale

4 decembrie 2023

Iata câteva masti naturale care catifeleaza pielea si întaresc firul de par....

Citeste mai departe
Femina Club

Praz în sos de smântâna

4 decembrie 2023

1 kg praz, 1/2 pachet unt, o lingurita faina, 250 g smântâna,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2023 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2023 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.