• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 5 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 5 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Un aliment miraculos: laptele de capra

Un aliment miraculos: laptele de capra

30 mai 2013
in Remedii naturale
A A

Multi sunt cei care il resping pentru motivul ridicol ca miroase "a capra"! Cu toate acestea, laptele obtinut de la acest animal… de poveste – destul de usor de crescut, insa nu extraordinar de productiv – nu numai ca este deosebit de gustos si hranitor, ci insumeaza si multe calitati terapeutice, unele dintre ele adevarate miracole in tratarea anumitor boli. Mai sanatos si mai bogat in substante benefice organismului decat laptele de vaca, cel de capra are efecte imediate: reda vioiciunea si optimismul, sanatatea generala si mai ales capacitatea organismului de a lupta cu bolile, inclusiv cu cancerul!

 Chiar daca sunt mai putin agreate de crescatorii de animale, pentru ca sunt neastamparate si stricatoare, caprele dau cel mai sanatos lapte. Acesta fortifica organismul si intareste imunitatea naturala in TBC (in special cu localizare pulmonara), anemii, dezechilibre hormonale cu pierdere in greutate, cancere in forme incipiente, convalescente, afectiuni paratiroidiene care genereaza spasmofilii rebele la tratamente clasice, atrofii musculare, astenie de primavara. Specialistii spun ca laptele de capra previne, prin aportul de minerale, anemia si demineralizarea osoasa. Actioneaza ca un medicament, inlaturand slabiciunea, redand vigoarea si optimismul, ajutand organismul sa lupte cu boala. Administrarea preventiva ii face pe cei bolnaviciosi din fire sa devina mai rezistenti la virozele de sezon sau sa suporte mai usor eventualele imbolnaviri contagioase, ii fereste pe adolescenti de epuizare fizica si ii ajuta pe copiii distrofici sa se dezvolte normal.

Naturalete si calitati

 Laptele de capra este un produs natural care protejeaza colonul de substantele cancerigene, previne pierderea masei osoase ce apare de pilda in timpul menopauzei sau al artritei reumatoide, elimina durerile de cap si reduce simptomele sindromului premenstrual. El contine foarte mult calciu, vitamina D, fosfor, riboflavina, potasiu, triptofan si proteine. Exista multi copii sub 3 ani care dezvolta alergie la laptele de vaca, efectele secundare referindu-se la voma, diaree, mancarimi ale pielii sau soc anafilactic. Acest lucru se datoreaza in special proteinei numite caseina, care se gaseste din plin in laptele de vaca. Insa in cazul laptelui de capra, aceasta proteina alergenica este cu 89% mai putina, ceea ce inseamna ca aproape nici nu poate provoca vreo alergie la copii. Pe de alta parte, daca bem in mod regulat acest tip de lapte, efectele antiinflamatorii isi fac simtite prezenta mult mai bine decat in urma consumului de lapte de vaca. Acest lucru ajuta oamenii care sufera de inflamatii ale colonului si ale intestinelor.

 Pare mai greu de crezut, dar acest produs natural constituie un remarcabil aliat al organismului care lupta impotriva cancerului, lucru demonstrat de studii stiintifice. Laptele de capra, spre deosebire de laptele de vaca, contine un acid organic puternic care s-a demonstrat ca opreste evolutia cancerului aflat in stadiul incipient, dar are efecte benefice si in unele cazuri terminale, cu metastaza osoasa. In tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capra se poate consuma in reprize scurte de 2-3 zile. Pentru astm, se fierbe lapte de capra cu flori si frunze de pastarnac, timp de 10-15 minute, la foc mic. Se ia de pe foc si dupa 30 de minute se beau cate 100-200 ml, de 3-5 ori/zi. Laptele de capra se apropie mult de cel uman si se poate consuma fara riscul imbolnavirii pe care il prezinta deseori laptele de vaca.

 Medicina naturista recomanda laptele de capra rosie. Contra sterilitatii, se foloseste o reteta cu lapte de capra. Vreme de 49 de zile, se bea dimineata, la rasaritul soarelui, si seara, la apusul soarelui, cate o cana cu lapte de capra proaspat muls, in care se adauga doua linguri de suc obtinut prin stoarcerea tulpinilor proaspete de naprasnic.

Cateva precautii

 In unele sate din tara noastra se cunosc avantajele terapeutice ale consumului acestui aliment miraculos si, la un nivel experimental, el se utilizeaza cu mult succes in tratarea bolilor de plamani grave. Exista insa, totodata, si cateva atentionari si precautii. Astfel, pentru ca are un continut ridicat de grasimi, laptele de capra nu se administreaza fara avizul medicului persoanelor carora alimentele grase le dauneaza (obezi, hipertensivi, persoane cu probleme hepatice).

 Persoanele cu afectiuni pulmonare sau cei care au renuntat la fumat, daca nu au astfel de restrictii, pot consuma un litru zilnic, nediluat, timp de minim 14 zile. In scop curativ si preventiv, cura cu lapte de capra fiert dureaza intre 14-90 zile, cate 2-3 cani zilnic. Pentru copii, laptele de capra se dilueaza cu lapte de vaca, iar pentru adultii predispusi la diaree sau cu ficat sensibil, in prima saptamana din cura se administreaza amestecat in parti egale cu lapte de vaca. Gustul specific, care nu este pe placul oricui, poate fi ameliorat cu miere de albine. Dupa primele 14 zile, rezultatele sunt vizibile: reapare culoarea in obraji, dispar oboseala si depresia, creste rezistenta la efort, apare cresterea in greutate si, in general, o stare generala mai buna.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Excursie pe planeta uitata – design spectaculos, idei lipsite de originalitate

Urmatorul Articol

Hidratarea in sezonul cald

Articole Similare

Remedii naturale

Biserica Sfantul Spiridon – Iasi

30 mai 2022

Monument de arhitectura, Biserica Sfantul Spiridon din Iasi a fost construita intre...

Remedii naturale

“Negrilica”, leacul lui Dioscoride

2 mai 2018

Celebrul medic grec Dioscoride, care era si farmacolog, si botanist, chirurg in...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

7 martie 2018

...aveti transpiratie urat mirositoare. Se amesteca, în parti egale, apa si otet...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

5 martie 2018

...va cade parul. Puneti 100 g de busuioc proaspat intr-un litru de...

Remedii naturale

Banana – fructul antistres

21 februarie 2018

Daca pana prin anii 90 bananele constituiau chiar un exotism alimentar in...

Remedii naturale

Bucataria si materiile prime naturale

14 februarie 2018

Asa cum industria farmaceutica de astazi isi datoreaza reusitele practicilor terapeutice traditionale,...

Urmatorul Articol

Hidratarea in sezonul cald

Actualitatea arheologica

Un campion al pesimismului

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.