1. Ce fenomene naturale s-au manifestat in momentul mortii Mântuitorului?
2. Cum se numea sutasul care l-a impuns pe Iisus cu sulita in coaste ca sa se incredinteze de moartea lui?
3. Care au fost cei doi oameni credinciosi care, ajutati de mai multe femei, au coborât de pe cruce trupul Mântuitorului?
4. Cum se numeau cei doi apostoli care s-au intâlnit cu Iisus in drum spre Emaus, unde urmau sa manânce?
5. Ce mare pictor italian (1518/19-1594) a pictat compozitiile religioase „Purtarea crucii” si „Rastignirea”?
6. Ce prozator si filozof italian (1881-1956) a scris ciclul „Martorii Patimilor”, axate pe faptele martorilor reali sau imaginari la patimile Mântuitorului?
7. Ce muzician român a compus in 1937/40 muzica operei „O faclie de Pasti”?
Raspunsurile din numarul trecut la tema „CATEDRALE”
1) Prin catedrala se intelege o biserica, in general mare, in care slujba este oficiata de obicei de un (arhi)episcop. 2) Catedrala Ortodoxa din Alba Iulia este cunoscuta drept „Catedrala Incoronarii”. 3) „Scoala de la Notre Dame” reprezinta compozitorii de muzica pentru orga din catedrala Nôtre Damme din Paris, de la sfârsitul secolului al XII-lea si inceputul secolului al XIII-lea. 4) Autorul romanului istoric „Catedrala marii” este spaniolul Ildefonso Falcones de Siera. 5) Cea mai pretioasa relicva pastrata in Catedrala de la Amiens este capul Sfântului Ioan Botezatorul, adus in Franta de Wallon de Sarton la intoarcerea din Cruciada a patra. 6) Pânzele reprezentând „Catedrala din Rouen” poarta semnatura lui Claude Monet. 7) Filmul „Tenebre 3: Catedrala” a fost realizat de regizorul Victor Salva.
Rubrica realizata de IRINA STOICA
Comentarii