500 g carne de miel, 100 g masline verzi, 2 linguri ansoa maruntit, ulei de masline, cimbru verde, rozmarin verde, usturoi pisat, o lingura unt, o ceasca vin, o ceasca supa de miel, sos de rosii, sare, piper.
Carnea de miel se spala si se usuca pe prosoape absorbante. Se condimenteaza cu cimbru, rozmarin, ulei de masline, jumatate ceasca vin, ulei de masline si se lasa la marinat pentru câteva ore la frigider. Se prepara un sos prin sotarea usturoiului in unt pâna isi schimba culoarea. Se toarna vinul, supa de miel si pasta de tomate, se omogenizeaza, se incorporeaza ansoa, sare si piper dupa gust. Se scoate carnea de miel din marinata si se rumeneste intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Se adauga restul de marinata, putina apa si se continua fierberea pâna se patrunde.
Tort cu fructe si nuci
Blat: 7 oua, 200 g de miere, 200 g de faina, 50 g de miez de nuca tocat marunt, o lingurita praf de copt, 3 linguri ulei.
Umplutura: 1 castronel cu fructe (piersici, caise, ananas din compot) taiate cubulete, 500 ml de frisca, 4 pachetele întaritor de frisca, 2 linguri miere, 100 g miez de nuca taiata, 1 pachet gelfix.
Se bat ouale spuma, apoi se adauga mierea si 50 ml de apa fierbinte. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in amestecul cu oua. Se adauga si uleiul. Se coace 35-40 de minute. Separat, se bate frisca si întaritorul pentru frisca, apoi se îndulceste cu miere. Se amesteca bine cu fructele si apoi se încorporeaza gelifiantul. Se taie blatul în jumatate si se umple cu frisca. Se orneaza cu frisca, feliute de lime si se tapeteaza cu nuca macinata si caramelizata.
Comentarii