1,2 kg carne de vita, 300 g cabanos, 300 g cascaval, 3 gogosari la otet, 4 castraveti la otet, 3 morcovi, 2 cepe, sare, piper, usturoi, suc de rosii.
Se portioneaza carnea si se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza, apoi asezam pe fiecare felie cate o fasie de castravete, cascaval, gogosar, cabanos, apoi rulam strans, le prindem cu scobitori si le punem la fiert cu usturoi, ceapa, morcov si suc de rosii. Dupa ce sunt gata, le asezam pe un platou si decoram cu masline si verdeata.
Prajitura cu branza de vaci
5 oua, o cana zahar, coaja de la o lamaie, 200 ml apa minerala, 150 ml ulei, 1 praf de copt, sare, faina.
Albusurile se bat cu zaharul ca la bezea, se adauga pe rand coaja de lamaie, uleiul, praful de copt, galbenusurile frecate cu sare si apa minerala si se mixeaza foarte bine dupa fiecare. La urma se pune faina pana ce aluatul capata consistenta unui chec.
Umplutura: 500 g branza de vaci, 150 g zahar, 2 linguri gris, 2 oua, coaja de portocala rasa.
Branza se amesteca bine cu zaharul, grisul, ouale si coaja de portocale.
Intr-o tava tapetata cu ulei si faina, punem aluatul iar peste el adaugam cu o lingura gramajoare din umplutura si apoi o dam la cuptor, la foc moderat. Dupa ce s-a copt, pudram deasupra zahar farin vanilat.
Comentarii