400 g ficat de porc, 6 oua, 100 g faina, 150 g unt, 350 ml lapte, 50 g cascaval, piper, sare.
Ficatul se opareste bine, se trece de doua ori prin masina de tocat si se caleste in 50 g unt. Din restul de unt, faina si lapte se prepara un sos alb care se fierbe 10-15 minute. Se potriveste de piper, sare si se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile pe rand, ficatul si cascavalul ras, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se unge cu unt un vas, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc iute, pana ce sufleul a crescut si s-a rumenit.
Saleuri cu cascaval
600 g faina, 500 g unt, 200 ml apa, 300 g cascaval, sare.
Din faina, apa si sare se face un aluat mai moale care se lasa sa se odihneasca la rece 30 minute. Se intinde o foaie cu grosimea de 1 cm, se intinde margarina peste aluat, se intorc marginile aluatului si se impatureste. Se lasa sa stea la rece 15 minute. Se intinde cu sucitorul, se impatureste in trei si se lasa aluatul din nou la rece. Se repeta operatia de 2-3 ori, apoi se intinde aluatul pe planseta, se taie fasii cu lungimea de 15-16 cm si latimea de 2 cm, se ung cu ou si se presara cu cascaval ras.
Comentarii